Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Circ social a Catalunya. I ara, cap a on?

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 21/04/2015

Circ social a Catalunya. I ara, cap a on?

Un cop elaborades les versions definitives de la relatoria i el vídeo de la I Trobada de Circ Social, formadors i entitats es troben el proper 28 d’abril per impulsar les primeres accions

Més de setanta persones de tot l’estat espanyol van participar el 29 de novembre de 2014a la I Trobada del Circ Social de Catalunya a l’Ateneu Popular 9 Barris que organitzava la Comissió de Formació de l’Associació de Professional del Circ de Catalunya.
Després de la presentació de la relatoria de la Trobada i el vídeo, i un cop recollides certes propostes de millora, ja estan disponibles les versions definitives de les relatories, tant en català com en castellà, i el vídeo.

La relatoria ha estat elaborada per Lola Renau i Aïda Ballester i el vídeo, per Gabriel Cagide.


A la relatoría es poden llegir les potencialitats i els límits del sector i un anàlisi de la situació del II Pla Integral de Circ de Catalunya. També es van presentar els projectes MUS-E, Formació de Formadors, Valldaura Circ, Taller-Teatre i Circ Social, La Fusteria de Cardedeu, Circ Social al Ateneu Popular 9Barris, Circo Los de Sant Celoni, Clown Integrat d’Alquimistes Teatre, Acirkaos Circ Social de Menorca i la Plataforma Estatal d’Escoles de Circ Socioeducatiu (PEECSE).

El vídeo es una excel·lent presentació del circ social i dels temes tractats a la Trobada.

El proper dimarts 28 d’abril a les 17h a l’Ateneu 9Barris tindrà lloc una reunió de la comissió de formació dedicada exclusivament al circ social per estalir quins són els propers passos a seguir.


El Circ Social és un procés d’ensenyament–aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament de la seva relació amb la comunitat. En una proposta pedagògica d’aquest tipus s’aconsegueix estimular la creativitat i promoure les aptituds socials dels participants. Un art a l’abast de tothom que no precisa requisits previs. Al circ social, amb la seva varietat de tècniques i la diversitat de formes d’expressió, tothom hi té cabuda. Aquí, la diferència suma, el treball en equip és imprescindible... i, alhora, es manté l’essència individual.