Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La fira Trapezi aposta per inundar Reus de circ i festa

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 07/05/2015

La fira Trapezi aposta per inundar Reus de circ i festa

El certamen busca recuperar la connexió amb la ciutadania amb un cabaret circense gratuït

La festa del circ torna des d'avui a inundar Reus. La fira Trapezi va apostar amb força l'any pas sat pels professionals, i aquest any, sense oblidar los, vol apos tartambéperlafestivitatquere presenta l'arribada a la ciutat de la Fira del Circ de Catalunya. Per això s'inaugurarà aquesta nit(21.30hores)ambuncabaret circense gratuït al parc de Sant Jordi dirigit per Los Galindos, un cabaret amb acrobàcies, mo nocicle o trapezi que tornarà demà i demà passat. I hi haurà també espectacles itinerants per la ciutat. Es tracta, diu el di rectordeTrapezi,JordiGaspar, denoperdrelaconnexiódirecta amb la ciutadania, una cosa que potser havia flaquejat última ment. Així que la festa i el circ seran des d'avui i fins diumenge l'eix d'una fira que omplirà els carrers, parcs i teatres de Reus amb 70 funcions de 42 compa nyies procedents de vuit països, inclosos el Canadà, el Brasil, Di namarca o l'Argentina.


Encara que, per descomptat, elpesdelaprogramaciórecaurà en el circ català: d'ell procedei xen 28 de les propostes, que tin dran així un gran aparador per mostrar l'ampli ventall de pro postes que s'està coent en aquests moments a Catalunya i que està aconseguint cada vega da més contractació als escena ris teatrals. Al Trapezi actuaran els Animal Religion, Hotel Io candi, la companyia Los Excén tricos o el Circ Pistolet, que por tarà al teatre Bartrina Incert, un espectacle d'acrobàcies i equili bris amb sis persones que bus quen una identitat col?lectiva i que mostren el pas de la vida a ritme de joc.


Com a línia de treball Gaspar s'ha marcat recuperar el mercat espanyol, el mercat natural de les companyies catalanes, diu, i en aquest sentit hi haurà nou propostes procedents de tot Es panya, especialment d'Andalu sia, d'on provenen les compa nyies Tresperté, Minusmal, Vol'e Temps o Vaivén. El pres supost d'aquest any és de 378.000 euros, 6.000 menys que en l'edició anterior