Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Generalitat crea els cicles formatius de circ i teatre

Notícies del circ

<< Altres notícies Política cultural i educativa - 02/05/2015

La Generalitat crea els cicles formatius de circ i teatre

A partir del curs que ve, els joves que vulguin convertir-se en professionals del circ i el teatre podran cursar dos nous títols propis, el grau mitjà d'animació en circ i el grau superior de tècniques en actuació teatral. El govern català ha aprovat aquest dimarts la primera regulació d'aquestes disciplines, una llarga reivindicació dels sectors. L'escola Rogelio Rivel posarà en marxa el cicle formatiu de circ a la tardor.

El grau mitjà d’animació en circ tindrà dos cursos de durada, 2.000 hores lectives, i es repartirà en 10 mòduls. Els alumnes treballaran la preparació física, acrobàcies a terra i sobre aparells i també anglès, entre altres competències.

L’Escola de Circ Rogelio Rivel, a la Trinitat Nova, ja l’impartirà el pròxim curs amb 22 alumnes. De fet, aquest centre ha treballat des de 2012 conjuntament amb la Generalitat per elaborar el programa d’estudis de la titulació. La directora de l’escola, Teresa Celis, assegura que el pròxim objectiu és que d’aquí a dos anys es pugui posar en marxa el grau superior.

Aquesta qualificació específica i homologada dóna resposta a la llarga demanda dels professionals del circ. De fet, segons l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya el 33% de centres de formació d’aquesta disciplina estan ubicats a la ciutat.

Pel que fa al grau superior en tècniques d’actuació teatral, ensenyarà als estudiants tècniques d’interpretació, veu i cant i entrenament en activitats comunicatives, entre altres aspectes. També tindrà una durada de dos cursos.

A més, els alumnes d’una i altra titulació rebran formació i orientació laboral i treballaran competències transversals com autonomia, innovació o organització del treball.