Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Zirkòlika celebra el Dia Mundial dels Malabars amb el primer Picnic Circus Barcelona

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 11/06/2015

Zirkòlika celebra el Dia Mundial dels Malabars amb el primer Picnic Circus Barcelona

Es farà el 20 de juny a partir de les 11.00 hores a l’antic dipòsit de gas del Parc de la Barceloneta, a Barcelona

Zirkòlika, entitat dedicada a la difusió i comunicació de circ, crea el Picnic Circus Barcelona coincidint amb el Dia Mundial dels Malabars, el dissabte 20 de juny, a l’antic dipòsit de gas del Parc de la Barceloneta, a Barcelona.


El Picnic Circus Barcelona és una jornada lúdica de circ i malabars dirigida a tot tipus de públic. És una trobada de la gent que practica i li agrada el circ o que vol iniciar-se, i on se celebraran tallers, mostres i espectacles durant tot el dia. També se celebrarà el primer concurs de pintura, dibuix i graffiti de temàtica circense.
Aquesta jornada, batejada amb el nom de Picnic Circus Barcelona, convida a famílies i amics a gaudir del Parc de la Barceloneta durant tot el dia. A les 11.00 hores començaran els tallers de circ oberts a tot tipus de públic. Aquests tallers s’allargaran fins a les 20.00 hores, quan es podrà gaudir d’un dels millors espectacles de circ: el de la companyia Elegants amb l’espectacle Cabaret Elegance.
Durant tot el dia hi haurà una activitat constant de pràctica i joc de malabars amb la concentració de diferents col·lectius i entitats com l’Associació de Malabaristes de Barcelona, Inextremis, la de Sant Boi, Malabandboi, i l’Associació de Malabarisme de Badalona. Junt amb els col•lectius de practicants de dapostar, els Dapostar Team, de hula-hoops, els Fans of Hooping, i els de slackline, Slackline Industries. Aquesta trobada l’impulsa la botiga de material de circ de Barcelona, Papallona Circus Arts Shop per promoure una gran trobada de malabars i circ a la ciutat de Barcelona i promocionar la pràctica dels malabars coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Malabars, un dia poc conegut a Europa però que commemora la data de constitució de la primera associació de malabaristes al món, la International Jugglers' Association, fundada l’any 1947 a Pittsburgh (EEUU)


Tothom està convidat a aquesta trobada de malabars i circ, que té com a objectiu celebrar el Dia Mundial dels Malabars i compartir tant l’afició pel circ com la pràctica més professional. La trobada de malabars conclourà amb les clàssiques olimpíades de malabars, on tots els malabaristes hauran de competir en diferents proves d’habilitat i diferents tècniques i on es premiaran els guanyadors amb material de circ gentilesa de la botiga Papallona Circus Arts Shop i 441 Malabares.

Concurs de pintura, dibuix graffiti de circ homenatge a Joan Soler-Jové
El Picnic Circus Barcelona també és una convocatòria oberta a artistes plàstics perquè pintin, dibuixin o facin murals i/o graffitis de temàtica circense. I és que el circ sempre ha estat una font d’inspiració per pintors de renom arreu del món, com Renoir, Botero, Degàs, Chagall, Seurat, Cezannem, Goya, Picasso, Toulouse-Lautrec, Miró, Leger, Rolf Knie, Dalí, Joan Soler-Jové... que reten homenatge a aquest art fascinant i als seus protagonistes.
Aquest concurs també ret un homenatge, però a un artista, al pintor i dibuixant Joan Soler-Jové, un artista català que ha dedicat la seva vida al circ, transmetent la seva passió i amor cap al circ i plasmant-lo amb les seves senzilles pinzellades amb uns dibuixos plens de vida i caràcter amb un estil propi i encisador.
El dia 20 de juny, al Picnic Circus, es vol inspirar a artistes de tot arreu a dibuixar, pintar, fer un mural i/o graffiti de circ amb un concurs obert sobre la temàtica del circ. Fer del Gasòmetre del Parc de la Barceloneta un espai atractiu pels treballs artístics circenses.
 

Enllaços relacionats