Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Circoteca ofereix sis cursos aquest estiu on també hi destaquen el hula-hoop, el contorsionisme i la perxa xinesa

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 11/06/2015

La Circoteca ofereix sis cursos aquest estiu on també hi destaquen el hula-hoop, el contorsionisme i la perxa xinesa

Merche Ochoa, actual Premi Nacional de Circ, oferirà un curs de clown a Valls

L’actual Premi Nacional de Circ otorgat pel Ministerio de Educación, Cultura y Deportes, la pallassa Merche Ochoa, oferirà aquest estiu un curs intensiu de pallasso a La Circoteca, el Centre de Creació Circense que la companyia vallenca Cia. Passabarret té al nucli urbà de Valls. Ochoa és un dels noms propis de la programació de cursos intensius que ofereix aquest espai de circ, on també hi destaca la presència de la reconeguda contorsionista Ane Miren, que oferirà un curs doble de flexibilitat i contorsió. La resta de novetats són un curs especial de hula-hoop fitness i la incorporació de nenes i nens d’Educació Infantil a “La Setmana dels Petits”. També es repetiran els dos cursos més exitosos de l’estiu 2014: màstil xinès i equilibris acrobàtics.

El passat diumenge va finalitzar la programació a la carpa de circ de Passabarret, “El Circ de Valls”, i la companyia ja torna a activar una nova proposta amb els seus cursos d’estiu. “La veritat és que hem mimat molt la programació de cursos d’aquest any”, comenta Dèlia Batet, responsable de La Circoteca, “i potser hem tardat una mica a presentar-la… però creiem que el nivell dels cursos paga la pena. No és gens fàcil tenir al nostre espai a personalitats del món del circ com Ane Miren o Merche Ochoa”. Precisament Ochoa, tot i la seva llarga trajectòria, ha destacat enguany gràcies al guardó aconseguit pel Ministeri, que ha tingut certes crítiques per part del sector del circ tradicional. “Més enllà de la seva trajectòria artística, creiem que se li ha donat per la seva tasca com a formadora i divulgadors dels pallassos per arreu. És una formadora extraordinària i tenim moltes ganes de tenir-la a Valls”, comenta Batet. Oferirà un curs intensiu de catorze hores el cap de setmana del 25 i 26 de juliol.

D’altra banda, també destaca el curs d’Ane Miren, probablement la contorsionista més destacada del país i una cara més que coneguda a tots els festivals del gènere. Miren, d’origen basc, ha dedicat els darrers anys a la formació, especialment amb el seu curs que compagina la flexibilitat i les contorsions. De fet, és un curs especialment interessant tant per aficionats al circ, com a la dansa o les arts escèniques físiques en general. Ane Miren ha estat una gran ambaixadora del circ nacional, amb diferents aparicions televisives o la seva participació en l’espectacle “Tranuits Circus”, on feia contorsions damunt del piano que tocava Lluís Lach. Serà un curs de vuit hores (per qui només vulgui fer flexibilitat) o de setze hores (qui vulgui combinar flexibilitat i contorsió), que es farà en quatre dies, del 13 al 16 de juliol.

L’artista Gisela Martí, membre de Les Pires, oferirà també un curs especial de “Hula-hoop Fitness” del 10 al 13 d’agost, com a novetat 2015. Es tracta d’una tècnica clàssica de circ, però orientada a l’exercici físic d’una manera divertida. Es donaran les eines per poder seguir practicant aquest element de manera lliure, i el curs durarà també vuit hores, dividides en quatre tardes, del 10 al 13 d’agost.

Si bé l’any passat La Circoteca ja va oferir un curs especial per als infants, enguany s’obren les portes de l’espai als nens més petits, a partir d’Educació Infantil. Durant quatre dies, del 27 al 30 de juliol, Cia. Passabarret oferirà un curs multidisciplinar de circ en dues sessions, la primera, de 09.30h a 10.30h, per infants d’Educació Infantil; la segona, de 10.30h a 12h, per infants d’Educació Primària. “Hi ha demanada de propostes pels més petits i aquest és el nostre primer pas per incloure nens tan petits”, explica Batet.

Es repetiran també els dos cursos amb millor acollida de l’estiu passat. Seran el de perxa xinesa (popularment conegut com a màstil xinès), que será del 6 al 9 de juliol, i el d’acrobàcia i equilibris acrobàtics, del 17 al 20 d’agost. El preu dels cursos va des dels trenta euros fins als cent, segons la disciplina, i es pot trobar més informació al web de la companyia Passabarret, a La Circoteca o a les seves xarxes socials.

“Aquests cursos són només una parada d’estiu. Nosaltres oferim cursos regulars durant tot l’any, d’octubre a maig, amb molt bona acollida, especialment pel públic infantil i les tècniques aèries per part dels adults. Durant l’estiu mirem de canviar una mica i oxigenar l’oferta amb aquests cursos intensius, que permeten als aficionats al circ tastar tècniques que habitualment no es proposen a centres com el nostre. Fa que tot sigui més divertit”, explica Dèlia Batet.

Pel que fa al “Circ de Valls”, la companyia Circumbilics va posar diumenge passat el punt final a la programació estable de circ a la seva carpa. “Ha estat una proposta genial, amb espectacles molt heterogenis, des de Pepe Viyuela o la Cia. ES fins a Akirachán o Circumbilics”, comenta David Sancho, responsable de la programació. “Oferir set espectacles en tan poc tems és un repte i un orgull per nosaltres”.
 

NOTA DE PREMSA DE PASSABARRET

Enllaços relacionats