Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Modificació dels requisits per accedir a la prestació extraordinària per a artistes

Notícies del circ

<< Altres notícies Política cultural i educativa

Modificació dels requisits per accedir a la prestació extraordinària per a artistes

Podreu resoldre els vostres dubtes sobre aquesta prestació en la pròxima sessió d'assessorament online dijous que ve

El BOE recull des de dimecres les recents modificacions dels requisits per accedir a la prestació extraordinària per artistes. Us les adjuntem més avall, i us anunciem que, dijous 4 de juny, organitzem una nova sessió d'assessorament amb l'advocada Andrea Leunda en què podeu consultar els vostres dubtes i preguntes.

Des de l'APCC lamentem que aquests ajuts anunciat pel Ministeri de Cultura el passat 5 de maig no hagin inclòs a tots els professionals que treballen a les arts escèniques, com el personal tècnic, i també hem criticat que les indicacions per sol·licitar aquesta prestació no hagin estat clares i hagin arribat tard. Ara ens notifiquen canvis que esperem que millorin i facilitin les sol·licituds.

Les concretes modificacions aprovades a través del Reial Decret-llei núm. 19/2020 són les següents:

•    L’artista no ha d’aportar cap tipus de documentació per acreditar que la seva concreta situació d’inactivitat deriva de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
•    No cal donar-se d’alta al Règim General de la Seguretat Social durant els períodes d’inactivitat per accedir a la prestació.
•    El període de referència per acreditar les altes laborals necessàries per accedir a la prestació comptarà des del dia 14 de març de 2019 fins al 14 de març de 2020.
•    L’artista que ja sigui beneficiar d’aquesta prestació i realitzi treballs per compte propi o d’altri, podrà reprendre-la un cop finalitzi la prestació de serveis.
•    Les persones a qui s’ha denegat la prestació, amb anterioritat al dia d’avui, podran tornar a demanar-la.