Cafuné

Companyia: Cia. Du'K'tO


La carícia com a gest relacional: una carícia dolça que en moments amaga sentiments de frustració, una carícia amarga que descobreix les intimitats més sinceres o una carícia juganera que desemboca a una infinitat d’aventures. L’equilibri harmònic entre aquestes avinences i desavinences és el que conforma les relacions humanes.

A Cafuné dos individus lluiten per créixer junts a través d’un joc de manipulació, carícies  i desacords; junts, però sense perdre mai l’essència de cada un, mantenint la pròpia individualitat. Aquesta coexistència farà viure diferents situacions, escrites mitjançant un llenguatge coreogràfic, circassià i teatral, amb un disseny musical que deixa al descobert les arrels dels intèrprets.

Cafuné és un duet acrobàtic impulsat i interpretat per dos dels components de la Cia. Du’K’tO, Bernat Messeguer i Bàrbara Vidal, acompanyat per la música en directe del cantautor mallorquí Adrià Bauzà.

Com a segon projecte de la companyia i continuant en l’àmbit de les relacions humanes, els artistes aposten per un treball sincer i en el qual tots els públics es poden sentir reflectits: el difícil equilibri entre dues individualitats que conformen una relació.

Tot i la simplicitat argumental, l’obra destaca per la fisicalitat dels dos intèrprets a l’hora de representar els diferents estats d’una relació, fent ús d’un llenguatge propi que parteix de la simbiosi entre el circ i la dansa. D’aquesta manera, les acrobàcies, els portés i les verticals es fusionen amb la coreografia, tot seguint una estructura teatral que trenca per moments el caràcter contemporani de la peça i la fa molt propera.

Per tal d’aconseguir aquesta convergència artística, el projecte es crea sota la direcció de Pau Portabella, especialitzat en teatre gestual, i la mirada externa coreogràfica de Laia Santanach.

Així mateix, la música original esdevé un pilar fonamental de l’obra, combinant la cançó d’autor amb temes composats per sons experimentals i bases de música electrònica. L’artista es serveix d’instruments clàssics com la guitarra i el piano, que complementa amb altres d’ús tradicional com el pal de pluja, la pandereta i el sonall de llavors.

Director:
Pau Portabella
Núm. d'intèrprets:
3
Director:
Pau Portabella
Núm. d'intèrprets:
3
Intèrprets:
Bàrbara Vidal Pascual Bernat Messeguer Pérez Adrià Bauzà Soler
Durada:
30-45 min
Any estrena:
2018
Tipus de públic:
Tots els públics
Tipus d'espai:
Carpa, Carrer, Sala
Música en directe:

Altres espectacles de la mateixa companyia

Compartiu aquesta fitxa