A Rienda Suelta

Companyia: Cia. Du'K'tO


A Rienda Suelta és la nova producció de la Cia. Du’K’tO, un espectacle de carrer de 45 minuts de durada i per a tots els públics, que reuneix tres dels membres fundadors de la companyia. L’espectacle posa les relacions humanes, el joc i l’espai públic en el centre de la creació.

A Rienda Suelta és deixar-se emportar; és fer volar la imaginació a través del joc i del record i gaudir d'aquest moment de forma col·lectiva. Tres amics que es diverteixen entre ells i amb el públic, expressant-se amb un llenguatge acrobàtic, dansat i en clau d'humor.

L’espectacle parteix de jocs simples i reconeixibles que, amb aquest “deixar-se emportar” del propi grup, acaba per construir estructures de moviment més complexes i virtuoses. La companyia presenta una proposta plena de vitalitat, humor i plasticitat, que pretén crear noves oportunitats de relacionar-nos entre nosaltres a l’espai públic.

A Rienda Suelta també es planteja la relació entre els intèrprets i el públic. Com les dinàmiques que creen un grup de persones poden sentir-se com identitat pròpia i, al mateix temps, convidar els espectadors a contagiar-se d’una mateixa energia, d’una mateixa vivència? A l’espectacle es desdibuixa la línia que separa l’espai escènic de la resta de l’espai públic i això fa que els intèrprets puguin estar immersos entre el públic i que es creï una relació tan propera que, per moments, no es pugui diferenciar.

A Rienda Suelta s’estrenarà a Fira Tàrrega ’23 després d’un cicle de presentacions a l’estiu en forma de preestrenes. La proposta compta amb les complicitats de Cronopis, Espai de Circ a Mataró (CAT), el Centre d’Investigació Escènica (IB), el Teatre Principal de Palma (IB), la Fira de Circ al Carrer  (CAT), la Societat Cultural Sant Jaume (CAT) i l’Aula de Teatre (CAT). Així mateix, el projecte ha guanyat el Premi del Públic Lola Casademunt durant la preestrena a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà (2023), així com també un dels Premis Espai l’Amistat a la Creació Artística organitzats per l’Ajuntament de Premià de Mar, el que suposa un reconeixement al projecte i un suport econòmic per al procés de creació.

Director:
Lucio Alberto Baglivo
Núm. d'intèrprets:
3
Membres de l'APCC en aquest espectacle:
Bernat Messeguer Pérez, Bàrbara Vidal Pascual
Fitxa Artística:

Idea original i producció: Cia. Du’K’tO

Direcció artística: Lucio A. Baglivo

Mirada externa coreogràfica: Laia Santanach

Composició musical: Pol Jubany

Intèrprets: Adrián Pérez, Bàrbara Vidal i Bernat Messeguer

Material audiovisual: Raul Cavero Garrido

Col·laboradors: Cronopis Espai de Circ a Mataró (CAT), Centre d’Investigació Escènica (IB), Teatre Principal (IB), Fira de Circ al Carrer (CAT), SC Sant Jaume (CAT) i Aula de Teatre (CAT)

Amb el suport: Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (CAT)

Reconeixements: “Premis Espai l’Amistat a la Creació Artística” de Premià de Mar (CAT) i

Premi del Públic Lola Casademont” de la Fira de Circ al Carrer (CAT)

Estrena absoluta: Fira Tàrrega ‘23

Distribució: Fani Benages i Bernat Messeguer

Durada:
45 min- 1h15 min
Any estrena:
2023
Tipus de públic:
Tots els públics
Tipus d'espai:
Carrer
Música en directe:
No
Persona de contacte:
Bernat Messeguer Pérez
Telèfon:
600230675

Galeria

Altres espectacles de la mateixa companyia

Lume

Compartiu aquesta fitxa