L'espectacle de circ Le Vide guanya un dels premis FAD-Sebastià Gasch

L'espectacle de circ Le Vide guanya un dels premis FAD-Sebastià Gasch
En anteriors edicions els premis han guardonat companyies com Escarlata Circus, Joan Català o Psirc
Els Premis FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals celebren enguany el seu 40è aniversari. En aquesta edició han premiat amb la categoria d'Aplaudiment Internacional l’espectacle de circ Le Vide de Fragan Gehlker, que es va poder veure aquesta primavera en el cicle Circ d’Ara Mateix del Mercat de les Flors.


Els Premis FAD atorga aquests guardons a projectes que es distingeixen per la seva innovació i la seva mirada diferent sobre el mon de l’espectacle. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el proper dilluns 3 d’octubre a l’Auditori del Disseny Hub de Barcelona. Durant l’acte es podrà veure un tast dels espectacles i artistes guardonats amb la projecció d’un audiovisual.


La resta dels guardonats són Tena Busquets, de l’Ajuntament d’Olot, com a premi FAD Sebastià Gasch, Asunción Aguadé com a premi FAD d’honor, Nyam nyam ha guanyat un aplaudiment, i també l’artista Carla Rovira com a creadora emergent. 


Le Vide és un espectacle de difícil catalogació i d’estranya intensitat, a mitges entre un aparent assaig i una peça acabada. Va sorgir el 2009 a Châlons-en-Champagne, França, a partir d’un entrenament en una disciplina de radical simplicitat: la corda suspesa. Aquest projecte vol mostrar l’absurditat d’aquest treball i alhora la manera amb la què poder alliberar-se del mateix.


Fragan Gehlker, artista especialitzat en la corda llisa, prové de família acròbata i ha treballat en diverses companyies. Alexis Auffray, violinista i sonidista, va coincidir amb Gehlker en un altre espectacle abans de treballar en aquest projecte. Maroussia Diaz Verbèke, artista de circ, ha col•laborat amb Fragan en diverses ocasions des de la dramatúrgia.

En anteriors edicions els premis han guardonat companyies com Escarlata Circus, Joan Català o Psirc

Compartiu aquesta notícia