Èxit de públic de la celebració del Dia Mundial del Circ

Dissabte passat, 22 d’abril, l’APCC va celebrar el Dia Mundial del Circ a l’Ateneu Popular de 9Barris, que va organitzar tota una sèrie d’activitats incloses en la celebració del seu 40è aniversari. Al final de la jornada, abans de l’espectacle de la companyia Marcel et ses drôles de filles, la trapezista Griselda Juncà va llegir el manifest reivindicatiu d’enguany.

A més, durant la tarda també es va organitzar una tertúlia sobre creació en circ, amb artistes com Vivian Friedrich o Marta Camuffi, a més de la mateixa Griselda Juncà i la gestora cultural Juliette Beaume. També es va poder veure el número de Léa Legrand i van haver-hi tallers de circ i les actuacions de La Tal i Karl Stets. El clown Jose Luis Redondo, acompanyat de Jorge Albuerne i Manel Rosés, va recordar els orígens de l’Ateneu Popular de 9Barris i al final del vespre Marcel et ses drôles de femmes van estrenar a Catalunya l’espectacle “Une femme de trop”.

Manifest jove i reivindicatiu

En l’acte de l’Ateneu Griselda Juncà va llegir el manifest redactat per ella i la també artista de circ Anna Pascual. El text, que us adjuntem, reivindica més espais d’exhibició i més suport a les escoles i centres de creació.

Les dues artistes celebren que el circ “està ben viu i efervescent”, “ en un moment de salut artística bonica i esperançadora”  i a la vegada reivindiquen que “necessitem espais, places i festivals forts” per aconseguir més circuit per al circ. També demanen “als programadors/es que confiïn en la maduresa del públic i que arrisquin igual que els artistes ho fan a la pista”.

Griselda Juncà i Anna Pascual, que s’han format a Catalunya i han hagut de continuar la seva formació professional a l’estranger, consideren necessari “donar més suport a les nostres escoles de circ i centres de creació, perquè sense formació no hi ha circ del futur i sense investigació no hi ha evolució ni canvi”.


Agenda del Dia Mundial del Circ
Oficialment el Dia Mundial del Circ ha estat el 15 d’abril, però hi ha hagut activitats des d’alguns dies abans. Des de l’APCC s’ha editat l’agenda del Dia Mundial del Circ que ha recollit més de 30 activitats (exposicions, espectacles, tallers) arreu de Catalunya des del 8 fins el 23 d’abril. L’agenda ha tingut versió online a la pàgina de l’APCC i també s’han imprès 1.000 exemplars que s’han repartit a diferents espais de circ del territori. Entre d’altres, hi havia informació sobre les activitats programades a Bellver, Mataró, Vilanova i la Geltrú, L’Hospitalet, Premià de Mar, Barcelona Figueres o Sabadell.

L’APCC es va sumar a l’acte organitzat per l’Ateneu Popular de 9Barris en el marc de la celebració del seu 40è aniversari

Compartiu aquesta notícia