L’associació de circ Cronopis celebra el seu 10è aniversari

L’associació de circ Cronopis, situada a Mataró, celebra enguany el seu 10è aniversari.
Cronopis és un col•lectiu que treballa en la promoció i desenvolupament del circ, entenent-lo com un art escènica sense límits on hi conviuen la música, el teatre, la dansa, l'escenografia, etc.

La programació del 10è aniversari comença demà dissabte a les 18h, amb l’espectacle (in)finit de la cia Zero, un sopar i festa, i el dia 28 d’octubre hi haurà una cercavila a la tarda per Mataró amb música en directa i accions de circ amb malabars, trampolí, dansa i equilibris. L’últim acte serà l’11 de novembre, un Cabaret, que també servirà per celebrar el 4t aniversari de Can Fugarolas, l’espai on es troba actualment Cronopis.

Cronopis és un espai obert; per una banda a professionals i amateurs per tal de que puguin desenvolupar les seves inquietuds artístiques a través dels eixos bàsics del centre: formació, assaig, entreno i creació. I per una altra banda als espectadors dels cabarets i de les presentacions en públic.

Una mica d’història
Cronopis va néixer el març del 2007 a la fàbrica de Can Fabregas i Caralt, amb la intenció de crear un col•lectiu de circ al ciutat i desenvolupar un projecte de centre de creació. A partir d'aleshores s'han realitzat i es segueixen realitzant cabarets i actuacions.  El juny del 2008, Cronopis es trasllada al carrer Xurruca, en una fàbrica que curiosament es diu Fàbregues i fills. A partir d'aquest moment i des del nou espai, es continua desenvolupant el projecte de Circ, amb la finalitat de portar a terme el Centre de Creació de Circ a Mataró. El projecte es consolida i esdevé un referent a la ciutat, la comarca i a Catalunya, conegut internacionalment dins del sector.

El 2014 el col•lectiu cerca un nou espai i s'ubica al Carrer Toló 18-28, dins l'espai Can Fugarolas, Taller de reparacions socials, culturals i sostenibles.

L’entitat de Mataró organitza diferents activitats a Can Fugarolas

Compartiu aquesta notícia