Les diputacions de Lleida i Tarragona s’incorporen al Programa.cat a partir de 2018

A partir de 2018 totes les diputacions de Catalunya participaran en el Programa.cat, el sistema d’ajuts impulsat pel Departament de Cultura per donar suport  a la programació estable d’arts escèniques i música a nivell municipal. El programa finança part del  cost de la contractació, ara aquesta part  anirà a càrrec de la Generalitat i també de la Diputació corresponent segons on es trobi el municipi contractant.


D’aquesta manera s’ha impulsat la coordinació de criteris i polítiques d’actuació i sumar recursos econòmics de les administracions per millorar l’eficàcia. El 2014 s’hi va incorporar la Diputació de Barcelona, i el 2017 la Diputació de Girona, i l’any que ve Tarragona i Lleida (a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs) completaran l’acord.


Programa.cat s’adreça a:
•    Municipis integrats o que hagin presentat la sol•licitud d’integració a l’SPEEM Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) com a equipaments escènics i musicals bàsics (E2) o com a altres espais escènics i musicals (E1) de l’SPEEM.
•    En el cas de la demarcació de Barcelona, municipis que estiguin adherits al Protocol del Circuit de la Xarxa d’Espais Escènics Municipals de la Diputació de Barcelona.
•    Municipis de menys de 5.000 habitants que no disposen d’equipaments escènics i musicals (no integrables a l’SPEEM).


En l’àmbit dels equipaments locals multifuncionals (E3)  de l’SPEEM de la província de Barcelona, la cooperació entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya s’ha materialitzat  en la signatura de convenis des del 2014 amb els municipis titulars o ens gestors dels equipaments d’arts escèniques i música de Badalona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Viladecans i Vic per donar suport a les seves programacions estables.


A la resta del país, el Departament de Cultura ha signat també convenis de col•laboració amb Girona, Figueres, Olot, Lleida, Tarragona, Reus i Tortosa per donar suport a les seves programacions estables d’arts escèniques i música.

Enguany la diputació de Girona ja s’havia unit a la iniciativa del Departament de Cultura

Compartiu aquesta notícia