El circ torna a la Nit dels Museus

La Nit dels Museus que tindrà lloc a Barcelona el cap de setmana del 19 i 20 de maig inclourà diferents presentacions de números i peces de circ. Concretament, els museus que han programat circ són el Born Centre de Cultura i Memòria, en col•laboració amb La Central del Circ, i el  MUHBA Oliva Artés i l’Arxiu Fotogràfic amb l’Ateneu Popular de 9Barris.


Arxiu Fotogràfic
Dissabte 19 de maig, a les 21h i a les 23h tres companyies mostraran els seus treballs en tres disciplines circenses. Primer Dudu farà de mestre de cerimònies per introduir el públic fins al vestíbul de l’Arxiu, on la companyia Madame Gaüc farà mans a mans i portés. Després la contorsionista Cecilia Manfrini farà el seu número Lady in black.
Es tracta d’una proposta de l’Ateneu Popular de 9Barris dins del programa Creació i Museus.


MUHBA Oliva Artés
L’altra proposta de l’Ateneu tindrà lloc dins del MUHBA Oliva Artés, on actualment es pot veure l’exposició 40 anys fent Ateneu Popular de 9Barris, un altre relat de la cultura a Barcelona, 1977-2017. Amb el fil conductor de la història i evolució del circ a la ciutat des de l’Ateneu el dissabte 19 a les 20h s’ha programat tres intervencions artístiques a càrrec de Joan Arqué, que nterpretarà el pallasso de Cara Blanca, que explicarà les fites més importants de l'Ateneu com a representant del circ dels inicis fins els nostres dies, Jessica Arpin, que a través d’un número de bicicleta acrobàtica realitzarà una transició entre el circ més clàssic i els artistes emergents d’avui dia i Griselda Joncà i Tomeu Amer, que realitzaran un doble número de trapezi i escala, representant els artistes d’avui i els de demà, amb una perspectiva de futur dins el món del circ.


El Born Centre de Cultura i Memòria
El mateix dissabte a les 20h i a les 22h La Central del Circ portarà circ contemporani a El Born amb un col•loqui actuat en què acció, imatge, records, precs i preguntes es conjugaran per apropar el públic al circ més actual. Hi participaran Los Galindos (Marcel Escolano i Bet Garrell), la Cia. En Diciembre (Silvia Capell i Sergio González) i Johnny Torres (director artístic de La Central del Circ).

Podeu consultar tota la programació de La Nit dels Museu aquí.

L’Arxiu fotogràfic, el MUHBA Oliva Artés i El Born CCM acolliran diferents presentacions de circ

Compartiu aquesta notícia