Pallassos Sense Fronteres celebra 25 anys aquest cap de setmana

L’entitat creada per Tortell Poltrona el 1993 ha organitzat tota una sèrie d’activitats al Circ Cric per celebrar el seu 25è aniversari. En total, l’organització ha dut a terme unes 450 expedicions en més de 100 països, amb més de 7.000 actuacions i un públic de més de 2 milions de persones refugiades, afectades per conflictes bèl•lics o bé catàstrofes naturals.
 

El divendres 18 de maig s’ha organitzat una trobada per fer balanç de la feina feta entre tots els artistes voluntaris, entitats i representants d’institucions públiques que han possibilitat la vida del projecte. Dissabte 19 de maig hi haurà espectacles tot el dia, els mateixos que els artistes de Pallassos sense Fronteres han portat a diferents països durant 25 anys.
 

Hi haurà diferents escenaris, que rebran el nom dels països on l’entitat a viatjat, i a cada país el públic coneixerà el conflicte que s’hi viu, a més de gaudir de l’espectacle que representarà una mostra idèntica de l’expedició el  mateixos participants del seu moment.
La festa acabarà amb un concert del grup Gertrudis, que ha homenatjat a Pallassos sense Fronteres en el seu darrer videoclip “L’últim ball”.

L'entrada a la festa és gratuïta per a socis i artistes voluntaris. Per a la resta es demanarà un donatiu de 12 €, vàlid per a tot el dia. Les entrades es poden comprar anticipadament o a la taquilla del Circ Cric.

Els inicis

El 26 de febrer de l’any 1993 al Camp de Refugiats de Savudrija, a l’actual Croàcia, Pallassos Sense Fronteres va realitzar la seva primera actuació. Tortell Poltrona hi va arribar a petició d'uns alumnes de diferents escoles que, dins d'un Programa d'Educació per la Pau, s'havien reunit a l'Escola Projecte de Barcelona per realitzar una videoconferència amb el camp de refugiats. Els nens i nenes refugiats els havien dit que necessitaven una cosa: alegria.

Dissabte el Circ Cric acollirà una mostra dels espectacles que han viatjat arreu del món

Compartiu aquesta notícia