La Central del circ organitza la 3ª Jornada d’Intercanvi de directors/es i creadors/res de les arts escèniques

La Central del Circ organitza la 3a Jornada d'Intercanvi de directors/res i creadors/res de diferents àmbits de les arts escèniques, sota la temàtica de la dramatúrgia, creació i escriptura escènica. Tindrà lloc el 3 i 4 de desembre, i comptarà amb una xerrada de la dramaturga de circ Bauke Lievens i l’investigardor xilè Víctor Bobadilla., entre d’altres activitats. L’assistència és gratuïta i les places són limitades.

Aquesta activitat és una iniciativa que sorgeix de la necessitat d'enriquir el coneixement i la reflexió en l'àmbit del circ contemporani, com un àmbit que està en constant desenvolupament. La intenció és crear un espai d'intercanvi horitzontal entre creadores i investigadores, directores i artistes, entre teoria i pràctica.

La Jornada el dia 3 de desembre començarà a les 15h amb una ponència de Víctor Bobadilla sobre “Opcions dramatúrgiques en el Circ Contemporani”. En aquest espai es debatrà sobre si existeix en el circ contemporani un paradigma sobre la dramatúrgia que determini concepcions estètiques, ideològiques i socioculturals que dificultin la capacitat creadora en cada companyia.

Després la dramaturga belga Bauke Lievens parlarà sobre « Repensar el cos virtuós al circ”. Lievens explora sobre noció de virtuositat física al circ contemporani i va més enllà i planteja què passaria si ja no entenem la virtuositat com una relació de domini i control sobre l’objecte sinó com una relació de cures i atenció mútua.

El 4 de desembre proposem una conversa entre la teoria i la pràctica, entrevistant a dues companyies residents de La Central del Circ sobre els seus processos de creació i escriptura. Dos investigadors, Rogerto Fratini i Victor Bobadilla, generaran preguntes i oferiran referències per aprofundir en la conversa sobre la creació i l'escriptura reflexionant sobre com portar allò teòric cap a lo pràctic.

La creadora de circ i psicòloga Vivian Friedrich guiarà les converses durant les Jornades d'Intercanvi. Totes les activitats són gratuïtes fins a acabar amb l'aforament. Per qualsevol dubte, pots contactar a reflexionsdecirc@lacentraldelcirc.cat

Pots consultar el programa de les 2es Jornades d'Intercanvi aquí:

Sessió I // 25 de gener: https://bit.ly/2DN8SW0
Sessió II // 26 de gener: https://bit.ly/2Abzk7x
 

La dramaturga i investigadora Bauke Lievens tractarà sobre “Repensar el cos virtuós al circ”

Compartiu aquesta notícia