Mercat de les Flors programa la “Constel•lació Escarlata Circus”

El Mercat de les Flors ha dedicat part de la seva programació del mes de maig a la companyia de circ Escarlata Circus, que compleix 30 anys d’equilibris amb verdures i malabarismes amb titelles.. Amb el que anomenen el “circ de la quotidianitat” des del Mercat volen posar en valor que han creat un llenguatge poètic per explicar la història de la humanitat amb humor i fer-nos riure amb les penes del dia a dia. A més d’espectacles propis, el cicle inclou dos espectacles de les companyies Circo Aereo i L’Attraction Céleste.

Els Escarlata Circus han triat aquestes dues companyies per la seva proximitat: “Circo Aereo perquè ens hi sentim propers en la manera d’entendre la vida, en la forma de concebre l’art i tractar l’humor, i L’Attraction Céleste perquè creiem que són uns genis del gènere pallasso”.

L’any 1987 Jordi Aspa i Bet Miralta van crear Escarlata Circus; des de llavors han fet un gran nombre d’espectacles que han girat arreu d’Europa, Israel i Rússia. Directors artístics del Trapezi, la Fira del Circ a Reus des dels seus inicis l’any 1997 fins el 2011, van ser guardonats amb el Premi Nacional de Circ el 2007, i també han dirigit espectacles d’altres companyies o esdeveniments.

Del 23 de maig al 2 de juny

Els espectacles programats d’Escarlata Circus són els recuperats “Devoris Causa” i “Pugilatus”,  i  la seva darrera peça, “Quan els crancs portin talons”, que fa un repàs dels seus trenta anys de carrera i que s’ha pogut veure recentment a Fira Trapezi.

A “Devoris Causa “la manipulació d’elements, en aquest cas verdures, serveix per explicar una història cruel i quotidiana amb els perfums més saborosos de la cuina. L’experimentació en el moviment i l’aprofundiment en la dramatúrgia d’uns personatges que supuren circ pels pors en els moments menys esperats, condimenten la història de forma agredolça, picant, amargant i fins i tot, salada. No és un espectacle culinari ni de circ ni de dansa ni de teatre; és un convit a un ritual quotidià farcit d’intriga, de tastets, de proeses, de moviment i de drama”.

A Pugilatus Jordi Aspa actua amb Piero Steiner, i és una experiència teatral on públic i actors comparteixen el mateix espai, un quadrat, on es parlarà dels orígens de tots, del que els ha alimentat; ens parlaran de les pors i dels seus triomfs, de les creences. La barreja Jordi Aspa  i Piero Steiner dóna com a resultat un viatge còmicodramàticpoèticorporal on la història neix de les seves pròpies entranyes. Un ball d’emocions i d’històries, un combat de boxa entre la força i el sentit comú.

Recordeu que els socis i sòcies de l’APCC compteu amb descomptes al Mercat de les Flors. A més també disposeu del 30% de descompte online. Consulteu l'apartat de descomptes de la nostra web. 

Inclou els espectacles “Devoris Causa”, “Pugilatus” i “Quan els crancs portin talons”

Compartiu aquesta notícia