"Peus enlaire: el joc com a eina per aprendre i ensenyar aeris", curs per a formadors/es amb Isabel Van Maele

La comissió de formació de l’APCC  ha programat un nou Cicle de Formació per a formadors i formadores, que arriba el 2020 a la seva desena edició. En aquesta ocasió els protagonistes del cicle són la Pedagogia dels malabars, la Pedagogia de les disciplines aèries i  els recursos educatius que utilitzen  el clown. El curs d'aeris serà impartit per Isabel Van Maele i porta com a títol "Peus enlaire: el joc com a eina per aprendre i ensenyar". Aquí trobareu el formulari d'inscripció.

El curs oferirà un altre enfocament a l’ensenyament dels aeris, tot utilitzant el joc com a incentiu per aprendre i ensenyar. Experimentar, reflexionar i comprendre aquest mètode serà útil per a qualsevol formadora i formadora. No es requereixen habilitats tècniques avançades per seguir el curs.

Isabel Van Maele
Llicenciada en Educació Física, es forma també en pedagogia a l’École de Cirque de Brussel•les. Des de l’any 2000 és professora d’aeris de l’École de Cirque de Brussel•les i és autora de diversos llibres sobre ensenyament de circ.

Objectius del curs
-Divertir-se amb la pràctica dels aeris
-Intentarem descobrir els objectius del formador/a quan utilitza un joc
-aprendre a convertir els exercicis en jocs, com sumar-hi la sensació de joc.
-descobrirem com utilitzar elements de jocs existent (jocs escolars, jocs digitals, etc) per convertir-los en un joc aeris.

Contingut del curs
El contingut del taller s’enfoca a ensenyar aeris d’una manera creativa, només utilitzant jocs i la sensació de jugar com a mètode d’aprenentatge. Com divertir-se i gaudir del que s’està fent ha demostrat ser un element motivador per a l’aprenentatge, l’ús de jocs en moltes formes diferents és una gran eina per desenvolupar-se com a formador/a.

Pels matins, els alumnes del curs jugaran amb els aeris, i experimentaran les moltes possibilitats d’utilitzar el joc com a incentiu per a l’aprenentatge. La segona part del dia es centrarà en comprendre i reflexionar sobre “què hi ha en un joc?” i en aquest mètode d’ensenyament d’una manera lúdica. Els participants també treballaran en grups petits per desenvolupar els seus propis jocs aeris.

El segon dia començarà novamet amb exemples de jocs d’aeris proposats per la formadora. Els participants dirigiran l’activitat de la tarda, i compartirán els seus joc i idees amb la resta d’alumnes.
 

Lloc
La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona
Parc del Fòrum de Barcelona Com arribar

Dates: 28 i 29 de març -10 hores +2h d’intercanvi


Horaris:
Dissabte i diumenge de 10h a 13h i de 14h a 16h.
De 16h a 17h temps per compartir trucs.

Preu
*Socis APCC: 60€    No socis: 75€
(*) Aquesta tarifa s’aplicarà també als formadors/es de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris, als  i les membres d’altres associacions de circ de l’estat espanyol que formin part de CircoRED, socis i sòcies de l’AGT.
Els diners només es retornaran en cas d’anul.lació del curs. Cal un mínim de 10 persones inscrites per poder fer el curs.

Inscripcions
Formulari d’inscripció AQUÍ
La inscripció només serà vàlida un cop facis la inscripció online i ens enviïs a projectes@apcc.cat el comprovant de l’ingrés bancari (Triodos: ES20 1491 0001 2430 0008 7863), indicant el teu nom i el curs al qual t’inscrius.
Data límit d’inscripció 23 de març (sempre que hi hagi places).

Formació de 10 hores el cap de setmana del 28 i 29 de març

Compartiu aquesta notícia