Oberta la convocatòria per a companyies per participar en la programació de Pobles de Circ

Avui dilluns 2 de març s’ha obert la convocatòria perquè les companyies de circ catalanes proposin els seus espectacles per a la programació de la mesura Pobles de Circ. Aquest projecte forma part del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 i té com a objectiu crear circuit estable de circ als municipis catalans.

Concretament, la mesura proposa durant el 2020 la programació de 4 espectacles de circ de diferents formats a 5 municipis de menys de 10.000 habitants d’arreu del territori que actualment no compten amb aquest tipus d’oferta cultural (un total de 20 actuacions). A més, també està previst un taller de circ a cada poble, que durà a terme un iniciativa de circ o espai de la XECC (Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya) pròxima.

La convocatòria estarà oberta fins el 15 de març i AQUI podeu consultar les bases i aquest és el formulari a omplir, cal descarregar-lo i enviar-lo després a poblesdecirc@apcc.cat. El formulari s'ha d'obrir i omplir amb el programa ACrobat Reader (aquí el podeu descarregar gratuïtament).

La comissió que escollirà els 10 espectacles programables estarà format pels cinc municipis participants, així com dos programadors/es i un artista de circ. Les representacions es programaran des de l’abril fins el mes de desembre de 2020. Cal tenir en compte que es tracta de pobles de petites dimensions, amb poques possibilitats de programar en sala i amb pocs mitjans tècnics en general.

La mesura està finançada per la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, juntament amb aportacions dels ajuntaments, i la coordinació corre a càrrec de l’APCC.

La Mesura de Pobles de Circ és una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 que impulsa el Departament de Cultura, en col·laboració amb l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), el suport de l’Institut Ramon Llull i el Festival Grec i la complicitat del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak. El Pla, amb una vigència de tres anys, té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica de Catalunya i més enllà de les nostres fronteres.

Objectius de Pobles de circ

L’objectiu de la mesura és crear circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. Altres objectius són la difusió i promoció del circ català entre els pobles que no disposen de programació de circ o ni  tan sols de programació d’arts escèniques, la creació de públics per al circ. A més, es volen crear lligams entre les administracions locals i els espais de circ del territori, per potenciar sinergies futures i acostar els municipis de petites dimensions a l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ i donar-los a conèixer eines que l’administració els ofereix per dur-ho a terme.

Desenvolupament

Cada any de la mesura, 5 pobles de Catalunya de menys de 10.000 habitants programaran 4 espectacles de circ de diferent format i un taller de circ ofert per un espai de circ pròxim. L’APCC triarà els pobles seguint criteris de distribució territorial, proximitat amb espais de circ, sempre que siguin municipis on no es programi circ.

Foto: Giracirc

Aquesta mesura portarà espectacles de circ a municipis petits d’arreu del territori

Compartiu aquesta notícia