El projecte de carpa itinerant Nilak, finalista als Premis Lluís Carulla

Nilak, el projecte de carpa itinerant que vol portar les arts escèniques i el circ a zones de Catalunya on fins ara no hi ha programació, és finalista als premis Lluís Carulla de la fundació del mateix nom. Aquest premi és un guardó biennal per estimular i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana. Enguany s’hi han presentat un total de 207 projectes i 136 idees. El guardó ofereix recursos econòmics i acompanyament cultural i empresarial per tal que els projectes siguin el màxim de transformadors i viables econòmicament.

Concretament, el millor projecte rebrà  70.000 € repartits de la següent forma: 60.000 € per al desenvolupament del projecte i 10.000 € en acompanyament de mentors culturals i empresarials durant dos anys.

Ara s’inicia un període de mentories per millorar els projectes finalistes. A més de Nilak, les altres iniciatives són: Additioapp  de Jordi Corominas,  myStage de Xavier Granada, Microhub Urbà Creatiu (M.U.C) d’Arcadi Poch i  Showaffinity de Fèlix Colomer.

Nilak té com a objectiu obrir nous circuits de programació, donar visibilitat a les companyies residents a Catalunya i acostar la mirada de les arts escèniques contemporànies a tots els públics.

El projecte, que forma part del Pla d’Impuls al Circ,  proposa una estada de dues setmanes en cada població per poder realitzar un conjunt d'activitats a través de les quals fer una immersió al territori: espectacles, creacions, exposicions o tallers. Activitats que pretenen apropar les arts escèniques a la població i treballar conjuntament entre els artistes i els habitants per poder facilitar la interacció i la coneixença d’aquestes arts en primera persona.

Nilak proposa una programació itinerant de circ contemporani a comarques sense programació d’arts escèniques

Compartiu aquesta notícia