Iniciatives per veure circ a les xarxes durant el confinament

En la situació de confinament que estem vivint des del passat 14 de març, han sorgit multitud d’iniciatives a les xarxes socials per difondre i fer viure circ. Els i les professionals del circ retransmetren els seus entrenaments, que s’han vist reduïts a l’haver de fer-los a casa, i alguns projectes i companyies han facilitat l’accès al visionat dels seus espectacles al públic confinat. En aquesta notícia us fem un breu recull d’algunes d’aquests iniciatives, si voleu que també recollim la vostra només cal que ens envieu un mail a apcc@apcc.cat. Gràcies per col·laborar!

- El pallassos Tortell Poltrona ha penjat tots els videos del programa Tortell Express emès als anys 80 per TV3

-la companyia Escarlta Circus ha publicat el video «La curiosa màquina escarlatesca» que fa un recorregut per la seva trajectòria

-Ateneu Popular de 9Barris – A les seves xarxes ha difòs alguns dels seus últims Circ d’Hivern, com «Nu», «Invisibles», «Garbuix» i també els seus combinats de circ. Hi podeu accedir aquí. A més, des de les seves xarxes també han fet recomacions de llibres de circ social.

-Circ Històric Raluy – Aquest circ ha retransmès en directe més d'un espectacle des de la seva carpa, podeu veure’ls a través de les seves xarxes, aquí teniu l’enllaç a la seva pàgina a Facebook.

- Corona Circus Festival – Des del compte d’Instagram @coronacircusfestival es pot veure cada dia una actuació de circ en directe o diferit.

-El Teatre Principal de Palma ha posat a la disposició del públic alguns espectacles online, com la peça de Circ Bover "Sentinel".

-El Circo Price aquest cap de semana emet "Elektrick" del seu projecte CRECE.Hi podeu accedir aqui.


D’altra banda, molts artistes i formadors/es de circ estan mostrant els seus entrenaments físics a les xarxes (sobretot a Instagram) a través dels seus comptes i els comptes de les seves escoles, com per exemple La Crica, Circ Los, etc. Alguns centres ofereixen formació online com és el cas de La Bonita. Aquí trobareu informació dels seus cursos.

A nivell internacional també les companyies també estan oferint els seus espectacles online, com Gandini Juggling.

El Cirque du Soleil ha preparat  material audiovisual especial per aquests dies de confinament, el podeu veure aquí.

A més, també a Facebook ha sorgit la la Videoteca d'espectacles solidaris, o podeu veure entre d'altres, espectacles de la cie Non Nova amb Phia Ménard.

La iniciativa internacional ‘Online Circus Festival’ vol donar a conèixer artistes de circ d’arreu del món. Les persones interessades en participar podeu consultar tota la informació aquí.

Diverses possibilitats de veure espectacles a les xarxes

Compartiu aquesta notícia