L’APCC celebra el Dia Mundial del Circ 2020 a les xarxes socials

La Junta de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya ha decidit adaptar la celebració del Dia Mundial del Circ a les condicions actuals i organitza una sèrie d’accions a les xarxes socials. El manifest, com cada any, s’ha encarregat per part de la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya a una persona professional del circ, en aquest cas la pallassa Marta Sitjà, que reivindica pel sector un règim laboral que atengui les especificitats del sector de les arts escèniques de temporalitat i precarietat.

Manifest del Dia Mundial del Circ
Com cada any, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya ha encarregat a un professional del circ la redacció del Manifest del Dia Mundial del Circ. Enguany es tracta de la pallassa, actriu i música Marta Sitjà, de la companyia Las Polis,LAS XL i TEatro Sobre Ruedas.
Aquí podeu llegir el text sencer del manifest d’enguany.


Us animem a etiquetar les vostres activitats amb #DMCirc2020

A més, des de l’APCC animem a tots i totes les professionals del sector a informar-nos de les seves pròpies activitats per celebrar el aquesta dia i proposem el hastag #DMCirc2020 per englobar-les. Des de les xarxes socials de l’associació en farem difusió.
Us animem també a utilitzar el logo del Dia Mundial del Circ “a casa” que ha dissenyat David Torrents. Aquí us el podeu descarregar en jpg, png i format pdf.

Accions organitzades pel Dia Mundial del Circ

Des de l’APCC volem organitzar algunes accions per demostrar que #elcircestàviu. Aquestes activitats es desenvoluparan el Dia Mundial del Circ, el tercer dissabte d’abril que enguany és el pròxim dia 18. Volem que el circ inundi les xarxes el 18 d’abril!

11h- Lectura del manifest

Emetrem per les nostres xarxes socials la lectura del manifest a càrrec de Marta Sitjà. La podreu veure als nostres comptes a Youtube, Twitter, Facebook, Instagram.

12h-Concurs de verticals
Dinamitzat per Marta Sitjà, farem un concurs de verticals online. Com? A través de l’aplicació Zoom. Qui vulgui participar ha d’enviar un mail a Manel Rosés, coordinador del concurs, fins divendres 17 d’abril. El seu mail és manucirc@hotmail.com.

-13h - Vermut xerrada amb la Junta de l'APCC
També a través de Zoom. Volem tenir una estona per poder compartir les nostres preocupacions i engegar altres debats. Coordinat per Amer Kabbani, si esteu interessats/des en participar envieu un mail a apcc@apcc.cat fins divendres 17 d’abril.
 
A més, us proposem

-Creacions pròpies amb dos textos del manifest: a partir d’aquests dos àudios que us adjuntem, us convidem a gravar una petita creació propia, a la que podeu si voleu afegir música a més de la veu de la Marta Sitjà. Les podeu penjar a les vostres xarxes socials (preferentment instagram) amb el hastag #elcircestaviuDMCirc .Des de l’APCC les difondrem a través de les nostres xarxes socials. Volem que el circ inundi les xarxes el 18 d’abril!
Els dos àudios contenen

1.Aquest text, el podeu descarregar aquí:

Circ és comunitat,
és equilibri,
és riure i plorar,
és molt esforç i suor,
és “ jo t'ajudo i et cuido”,
és por, però també confiança,
és entrenar fins que les mans no poden,
és caure i aixecar-se un cop més,
és música, dansa i teatre,
és totes les arts en una.
Circ és una carpa, una plaça o un escenari.


2.I aquest text, aquí us podeu descarregar aquest àudio. Trieu el que us agradi més!

Jo,
amb les meves caravanes,
seguiré portant el circ per tot arreu on ens cridin i ens vulguin,
seguiré estant en equilibri,
seguiré rient i plorant,
seguiré suant i treballant amb molt d'esforç,
seguiré cuidant i tindré confiança,
seguiré tenint por,
seguiré caient,
però sempre, sempre m'aixecaré.

Perquè..... (tambors)  La vida és un gran circ, i el circ està viu.

Feliç dia mundial del circ!

Marta Sitjà, encarregada de la redacció i la lectura del Manifest

Compartiu aquesta notícia