La Central del Circ crea la bústia antiviolències en l'àmbit del circ

Des de La Central del Circ, i amb la col·laboració de la comissió ètica de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), s’ha creat un grup de treball per lluitar contra la violència de gènere en el sector del circ. Entenem que les agressions d’aquest tipus són un problema sistèmic de la societat cisheteropatriarcal en la que vivim i el sector de les arts del circ no n’és exempt. Volem entrenar, crear i treballar en espais lliures d’agressions masclistes i per això ens hem organitzat per a poder donar suport a totes aquelles persones afectades per aquestes violències dins el nostre àmbit professional.

El grup de treball està conformat per membres de la Comissió Ètica de l’APCC i artistes i gestores relacionades amb La Centra del Circ, d’entre les quals: Elena Zanzu, Ione Hermosa, Judith Obach, Leah Newcomb i Paula Vallejo. Per posar-s’hi en contacte caldrà escriure un correu a: antiviolencies@lacentraldelcirc.cat o bé adreçar-se personalment a qualsevol de les persones membres.

La primera acció del grup és l’obertura d’una bústia de recollida de casos i denúncies des de l’anonimat coincidint amb el 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere. La bústia estarà sempre accessible a l’enllaç que es presenta a continuació i en pot fer ús qualsevol persona que hagi residit, treballat o s’hagi format al sector del circ a Catalunya, així com qualsevol persona de fora que hagi patit una experiència amb un professional del circ de Catalunya.  

Mitjançant la recollida de testimonis, s’iniciarà un treball que tindrà dos objectius: d’una banda, oferir un primer suport a les persones víctimes de violències de gènere dins el sector que així ho sol·licitin,  i de l’altra, dotar a la comunitat del circ de recursos per detectar, lluitar i erradicar els abusos i agressions sexuals en el sector del circ. Esperem que, documentant de forma anònima els casos d’abús i agressió sexual, puguem traçar un camí per una acció més colectiva contra la violència de gènere al sector del circ a Catalunya. El següent pas en aquest procés serà l’elaboració d’un Protocol d’Actuació contra les Violències de Gènere que espera veure la llum el 2021.

La Central i la comissió ètica de l'APCC han creat un grup de treball per lluitar contra la violència de gènere al circ

Compartiu aquesta notícia