L’APCC dóna suport al manifest a favor de Pablo Hasel

L’APCC dóna suport a les accions engegades per l’Acadèmia de Música Catalana per denunciar la condemna al raper Pablo Hasel per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i als cossos policíacs. L’Acadèmia havia previst avui dijous una concentració que finalment s’ha convertit en un acte online ja que la Junta Electoral no havia autoritzat la mobilització presencial a Barcelona.

L’APCC, que ha participat en l'acte d'avui, considera que el fet que l’Estat Espanyol sigui  el país amb més artistes empresonats diu molt de la seva manca de qualitat democràtica del mateix estat, i posa de relleu la necessitat de defensar la llibertat d’expressió: poder opinar, sigui veritat o sigui fantasia, sobre el cap de l’Estat hauria de ser un dret bàsic emparat per la lleu de llibertat d’expressió i no al inrevès: ara mateix està sent castigat.

Us adjuntem el text del manifest de l’Acadèmia de la  Música Catalana que també ha signat l’APCC:

Condemnat per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme per unes opinions  manifestades en uns tweets i per la lletra d’una cançó, Pablo Hasel es convertirà en el primer artista empresonat efectivament a l’estat espanyol des dels inicis de la transició democràtica. La llista però de processaments, imputacions i  condemnes a artistes en els últims anys, converteix a l’estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món.

Avui és Pablo Hasel, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística. Considerem aquesta condemna, així com les de la resta de companys i companyes que es troben en una situació semblant, un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió personal i artística.

    Manifestem el nostre suport a Pablo Hasel i el nostre rebuig total i absolut  al seu empresonament.
    Demanem l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències  condemnatòries de  tots els artistes processats per la seva expressió artística.
    Exigim al Govern de l’estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials,  el respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans.

Barcelona, 10 de febrer de 2021.
 

Des de la Junta de l’APCC s'exigeix el respecte pel dret a la Llibertat d’Expressió per part de l'Estat

Compartiu aquesta notícia