Programa d’acompanyament a les transicions professionals

L’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya i i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya fem una  proposta de treball grupal d'orientació laboral per aprofundir i trobar eines per persones sòcies de l'APCC i l'APDC en situació de transició professional. Una proposta de reforç positiu, per acompanyar aquests procés.

Les sessions, a càrrec del formador Sergio Baños acolliran unes 12 persones i tindran lloc durant tres matins (21,i 28 de maig i 4 de juny) a La Caldera (Barcelona) i la inscripció es farà a través d’AQUEST FORMULARI, és gratuïta per a socis i sòcies de l’APdC i l’APCC.

Per a qui?
Artistes en actiu de l’àmbit de la dansa i el circ, que estiguin valorant la possibilitat de canvis en la seva orientació professional, ja sigui per motius d’edat, malaltia o lesió, econòmics o d’altres. 

Perquè?
Dedicar-se al circ o la dansa requereix llargs períodes d'entrenament per tenir una vida professional relativament curta, comparada amb d’altres sectors (tot i que hi ha excepcions)  
Què passa un cop es deixen els escenaris?  La transició cap a noves ocupacions acostuma a ser un camí difícil i confús, perquè ni aquests professionals tenen prou informació sobre les seves opcions, ni el sistema està pensat per reconèixer la seva dedicació ni oferir recursos per facilitar-los el canvi.

Aquests tallers estan enfocats a aquells professionals, socis/es de l’APCC i l’APDC que es trobin en una situació de transició o bé, per aquells i aquelles que a vegades ja s’han fet aquesta pregunta.

Objectius
Aquesta proposta sorgeix la necessitat de reactivar la taula TAD ( Transició d'Artistes de la Dansa), que va ser creada per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya al 2014, a la qual l'APCC va participar en alguna de les accions. La TAD, després d'un intens treball va desenvolupar els següents objectius:

• Que es valori el col·lectiu professional i es reconeguin les aptituds i habilitats del sector.
• Que l'artista del moviment i el seu entorn prengui consciència des del període de formació de les característiques que té la carrera, la professió i les seves sortides professionals, així com estudiar i promoure el desenvolupament d'altres habilitats al voltant del mateix àmbit i en d'altres no relacionats.
• Encarar la transició dels i les professionals i ajudar-los en el procés per fer front al repte del canvi.
• Donar a conèixer i fer valorar a nivell social les aptituds i habilitats de les artistes per a d’altres tasques en el món laboral.

Com
 El programa es divideix en 3 jornades de 3 hores cada una, de 10h a 13h, a la Caldera (Les Corts, Barcelona):

21 de maig • Taller d'autoconeixement, per poder triar i destriar bé les decisions que en un moment de canvi poden generen nerviosisme i ansietat.
28 de maig • Taller de reforç d'actituds positives i gestió emocional. Per assenyalar i reforçar les aptituds i competències apreses durant el desenvolupament professional com artista.
4 de juny • Taller d'orientació laboral per adaptar-se al canvi i a les noves propostes i oportunitats.

Aquest programa de treball serà desenvolupat per un professional format en facilitació i teràpies de grup, i es demanarà a tots i totes les participants l’assistència a tots els talelrs.

Qui acompanyarà el grup?  
Sergio Baños és orientador i formador en habilitats comercials, comunicació d'equips i direcció de manera individual, així com assessors (coach) de sistemes i organitzacions.
Està especialitzat en formacions destinades a recuperar i visibilitzar els recursos professionals de cada persona per a destinar-les a l'excel·lència professional i a la gestió del canvi. Des de l'any 2010 imparteix cursos en diferents organitzacions públiques i privades mitjançant diverses tècniques aplicades que van des de sessions basades en l'experiència i el dinamisme dels equips, a tècniques de reducció d'estrés basades en Mindfulness per a la salut laboral.
Sergio Baños s’ha format també actor de teatre, professor i  director de teatre terapèutic, estudis que complementen el  seu perfil per ajudar-nos a treballar amb un grup d'artistes de la dansa i el circ.
 
Informació pràctica
Gratuït per socis i sòcies  artistes de l’APdC i l’APCC.
LLoc: La Caldera. Presencial
Dates: 21 de maig, 28 de maig i 4 de juny de 10h a 13h.  
Grup màxim 12 persones.
Requisits: cal assegurar la presència a les tres sessions previstes.

 
AQUÍ trobareu el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ.
Si teniu dubtes o consultes, contacteu amb gerencia@apcc.cat si sou membres de l’APCC i amb projectes@dansacat.org si formeu part de l’APdC.

Vols participar de tres tallers amb artistes de circ i dansa, per treballar els reptes que s'obren amb la perspectiva d'una transició laboral?

Compartiu aquesta notícia