El Govern amplia al 70% l’aforament de la formació en circ per adults

A partir del 7 de juny es relaxen algunes de les mesures de contenció de la Covid-19. Així ho ha publicat el Govern de la Generalitat a la Resolució SLT/1778/2021, que entre els canvis més significatius que afecten el sector del circ cal destacar l’ampliació de l’aforament d’activitats esportives interiors al 70%. Recordem que Protecció Civil va decidir equiparar les classes de circ per a adults a aquest tipus d’activitat. En tots dos casos caldrà sempre acreditar la correcta ventilació de la sala . Recentment, el Govern també permetia l’ampliació de l’aforament fins a un màxim de 10 alumnes en les escoles de circ en les etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat.

Així doncs, actualment les mesures que caldrà seguir en funció de cada centre de formació de dansa i de cada alumnat són les següents:


Classes extraescolars per a menors d'edat (infantil, primària, secundària i batxillerat)

Els centres de formació en circ podran realitzar activitats amb fins a un màxim de deu alumnes per aula en les etapes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat. Hauran d’adaptar les activitats d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars. Només els centres que organitzen activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d’aquests poden desenvolupar les activitats amb més de deu alumnes per aula, sempre que no hi participin alumnes d’altres grups estables.


Formació de circ per adults

En l’àmbit de l’esport, les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada podran tenir un aforament màxim del 70%. En aquest sentit,  les classes de circ per a adults s’equiparen a aquest tipus d’activitat física i, per tant, les classes per a adults que s'ofereixen presencialment podran arribar fins a un màxim del 70% de l’aforament amb reforç de ventilació i mascareta.

Les extraescolars o cursos per a menors d'edat continuen amb un màxim de 10 alumnes

Compartiu aquesta notícia