Aquesta tardor accelera el ritme A Catalan Journey, la mesura d'internacionalització del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022

Trobades al setembre
A Fira Tàrrega, les onze companyies de circ catalanes programades aquesta edició  van celebrar un dinar amb sis dels programadors/es participants del projecte que han pogut viatjar a la Fira.
A finals de mes, els dies 28 i 29 de setembre, tindrà lloc la segona trobada virtual amb el conjunt de programadors/es participants en connexió amb Fira Tàrrega i iniciatives d'arreu del territori. Seran dues sessions d'una hora i mitja.  La primera estarà dedicada a Fira Tàrrega i la seva relació amb el circ de carrer i espais no convencionals. Els i les participants podran conéixer també cinc projectes de creació de circ als que Fira Tàrrega dóna suport. El segon dia consistirà en una trobada amb tres espais de suport a la creació: L'Estruch, Tub d'Assaig i el Konvent de Berga. Cadascun d'ell donarà també a conèixer un dels projectes que està acompanyant: Ino Kollektiv per l'Estruch, Circ Pistolet per Tub d'Assaig i Cabeza de Pescado pel Konvent.

Viatge als festivals Circolo Theater op de Markt a l'octubre
A finals d'octubre, un grup de professionals d'espais de creació, programació i de festivals de circ de Catalunya viatjaran als Festivals Theater op de Markt (Bèlgica) i Circolo (Holanda). Per una banda, participaran al viatge les tres entitats que acullen les trobades europees a Catalunya: Trapezi, Fira Tàrrega i el Mercat de les Flors. Per l'altra, viatjaran altres 3 entitats seleccionades arran d'una convocatòria oberta: l'Estruch de Sabadell, el Festival Circpicat i la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà.

Formació per al sector al novembre
Finalment, es realitzarà una sessió formativa sobre internacionalització amb l'atenció posada al context actual. La xerrada tindrà lloc el 16 de novembre, i serà en format de sessió online oberta amb continguts purament formatius (per què internacionalitzar-se? quines estratègies? què s'ha de tenir en compte? etc.). També inclourà testimonis i un debat posterior.
El 18 de novembre es proposarà un altre taller, en aquest cas per a un grup reduït de professionals de circ, preferentment artistes, sobre com poder fer un bona presentació d'un projecte projecte en format videoconferència i en anglès.

Més endavant obrirem inscripcions i publicarem el programa detallat d'aquestes formacions.

Programadors/es internacionals

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

El grup de professionals europeus que segueix A Catalan Journey és el següent:
Martine Linaer (Theater op de Markt, Bèlgica), Wendy Moonen (Circolo, Holanda), Celine Verkest (MiraMiro, Bèlgica), Koen Allary (Perplx, Bèlgica), Martins Kibers (Re Riga, Letònia), Gintaré Masteikaité (Con Tempo, Lituània), Adrian Berry (Jacskon's Lane, Londres), Bernd Belchsner (Tollhaus Karlsruhe, Alemània), Noemi De Clerc (Circus Centrum, Bèlgica), Josa Kölbel (Berlin Circus Festival, Alemània) i Roman Müller (Cirqu'Aarau).

Pla d'Impuls del Circ de Catalunya 2019-2022

La mesura A Catalan Journey és una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 que impulsa el Departament de Cultura, en col·laboració amb l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), el suport de l’Institut Ramon Llull i el Festival Grec i la complicitat del Centre de  les  Arts  del  Circ  Rogelio  Rivel,  l’Ateneu  Popular  9Barris,  La  Central  del  Circ,  La  Vela  de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak. El Pla, amb una vigència de tres anys, té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica de Catalunya i més enllà de les nostres fronteres

Fira Tàrrega va acollir un dinar entre companyies de circ i programadors/es internacionals

Compartiu aquesta notícia