S’anuncia la creació d’una entitat d’escoles de circ a Catalunya

Les escoles de circ de Catalunya han arribat a un acord per agrupar-se en una entitat que les representi amb l’objectiu de facilitar la seva professionalització, la dignificació del sector i reivindicar l’equiparació a d’altres ensenyaments artístics com la dansa, el teatre o la música. Aquesta és una de les conclusions de segona Jornada de Visibilització de la formació en circ celebrada el passat dissabte 28 d’abril a Terrassa i coordinada per Tub d’Assaig.

La segona jornada estava organitzada i supervisada per un grup motor format per diverses entitats i persones dedicades o vinculades a la formació en circ de diversos indrets del territori català i ha seguit la línia de treball de la primera jornada celebrada el 2021 per treballar cap a la millora del sector.

Acció inclosa dins del Pla d’Impuls del Circ
Aquesta jornada és la última acció de la mesura de Formació del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022. El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 ha estat una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya que ha desenvolupat 11 mesures per desenvolupar i promoure el circ en diferents àmbits com la internacionalització, la comunicació, les gires o bé la formació.

Cal tenir en compte que la formació en circ està en creixement arreu de Catalunya, i que, segons el Catàleg d’espais de formació en circ, elaborat el 2021, existeixen més de 53 espais dedicats a aquest àmbit. AQUI podeu consultar el catàleg elaborat pel Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, entitat coordinadora de la mesura de Formació del Pla d’Impuls.
 

Foto Piruetaphoto

És una de les conclusions de la segona Jornada de Visibilització de la formació en circ celebrada a Terrassa

Compartiu aquesta notícia