Pepa Plana rep el Premio Nacional de Circo 2022

La pallassa Pepa Plana (Valls, Tarragona, 1965)  ha rebut el Premio Nacional de Circo que atorga el Ministeri de Cultura. El jurat ha posat en valor el fet que "és una pionera", que "ha posat a la dona en el centre de la creació circense i concretament en l'àmbit del pallasso" i la seva aportació i “innovació del llenguatge del clown”.

Pepa Plana, és directora artística de la companyia que porta el seu nom, i és un referent nacional i europeu en l'àmbit del pallasso.

És llicenciada a l'Institut del Teatre de Barcelona i el 1989 va crear la seva pròpia companyia. A més també dirigieix el Festival Internacional de Pallasses d'Andorra.

Els seus espectacles han girat per Europa i Amèrica Llatina i la seva tasca ha estat reconeguda amb diversos guardons com el Premi Nacional de Cultura 2014, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

El jurat, presidit pel director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Joan Francesc Marco, estava format per l'historiador del circ i director del festival Circada, Gonzalo Andino, el pallasso Jaume Mateu (Tortell Poltrona), la directora de l'Àrea d'Arts Escèniques de l'ICEC, Nèlida Falcó, l'escriptor i periodista Ramón Pernas, la membre de la comissió artística de CircoRed Elena Ros, Pilar Toboso de l'Institut Universitari d'EStudis de la Dona de la Universitat Autònoma de Madrid i l'artista guardonat el 2021, Manolo Alcántara.

Per posar a la dona en el centre de la creació circense en l'àmbit del pallasso" i la seva aportació i “innovació del llenguatge del clown”

Compartiu aquesta notícia