Acaba la gira de Déja Vu de cia Manolo Alcántara

L’espectacle Déjà vu, de la cia Manolo Alcántara, fa aquest mes de maig les seves últimes funcions a El Prat i Tarragona, quatre anys després de la seva estrena a Olot el 2019. Des d'aleshores s'han fet gairebé un centenar de funcions, més d'una vintena de les quals a Catalunya, entre les quals destaquen la participació al Festival Grec de Barcelona (juliol 2019) i la temporada de Nadal al Teatre Nacional de Catalunya (2022). A l'Estat espanyol s'ha vist en gairebé una setantena de sales i festivals d'arreu, en una gira que es va veure afectada per la pandèmia del covid i una lesió de l'artista.

Déjà Vu és el segon espectacle del que Manolo Alcántara anomena la seva "trilogia emocional", formada per Rudo (2014), Déjà vu (2019) i Maña (2022), que Alcántara identifica amb el seu pare, la seva mare i el seu fill, respectivament. L'espectacle va rebre el Premi FETEN a la Millor adaptació de tècniques circenses a la nova dramatúrgia (2021) i el Premi del Públic al MIT Ribadavia (2021).

Déjà Vu ens parla de la distància entre una persona i els seus somnis, del que és i el que voldria ser. Somnis molt ambiciosos que desperten els seus aires de grandesa, però alhora impossibles, que l'aboquen al desànim. Suggerent, arriscat i fascinant i a estones destil·la un humor fi, barrejat amb un toc de surrealisme. Un espectacle visual, sense text, amb música en directe, on es difuminen les fronteres entre realitat i fantasia a partir d'una història amb un punt de malenconia.

En paraules del mateix Manolo Alcántara, "totes les meves creacions parteixen d'una recerca interior. En les meves darreres creacions les eleccions són per proximitat a la meva persona, amb les meves pors, encerts, angoixes i deliris. Actualment m'agrada coreografiar qualsevol acció quotidiana amb una mirada circense, entestat a engrandir les fronteres del circ contemporani".

Premi Nacional de Circ 2021

Manolo Alcántara va ser reconegut amb el Premi Nacional de Circ 2021, concedit pel Ministeri de Cultura espanyol, com a "artista integral de circ", destacant-ne el "profund rigor, entrega i dedicació a la creació artística a l'hora d'afrontar els seus projectes", així com "la seva capacitat d'introduir a les seves creacions elements procedents d'altres disciplines escèniques" i per haver aconseguit "crear un llenguatge i una dramatúrgia molt personals i poètics, que el converteixen en l'artista únic que és dins del panorama circense del nostre país".

Més informació sobre els dos últims bolos al Teatre de l’Artesa el 14 de maig i al Teatre de Tarragona el 19 de maig a la nostra AGENDA.

Foto: Raquel García

El Prat de Llobregat i Tarragona acullen les últimes funcions

Compartiu aquesta notícia