El Festival Esbaiola’t d’Esterri estrena nou equip de gestió i programa un total de 33 propostes per al públic familiar

De l'11 al 14 de juliol se celebra a Esterri d'Àneu el Festival Esbaiola't amb un total de 33 propostes per al públic familiar (amb entrades entre 2 i 7 euros), a càrrec de 19 companyies professionals, de les quals set internacionals, dues propostes de teatre inclusiu (Cooperativa Alba Jussà i Fundació Alosa de Lleida), un taller amb l'alumnat de l'EAM Aula de Teatre de Lleida i onze propostes del territori, que es desenvoluparan a tretze espais i que s'afegiran a les nombroses activitats gratuïtes al carrer, sumant un total de 77 en els quatre dies.

Una de les principals novetats d'enguany és el canvi en el model de gestió, ja que l'ajuntament assumeix el 100% de l'organització del festival amb dues dones al capdavant: Judit Busquets, tinent d'alcalde de la població, com a directora executiva i Amàlia Atmetlló, que ja té una llarga relació amb el festival com a directora artística. A més, s'ha pogut augmentar el pressupost en un 20%, un fet que agraïa l'alcalde d'Esterri, Pere Ticó. "Sense aquest suport i sense el públic, el festival no seria possible", destacava. L'objectiu, explicaven els organitzadors, "és donar valor al territori programant en espais inusuals, racons naturals i patrimonials, i de la mateixa manera, continuar incrementant el vincle amb el teixit associatiu de la zona".

Entre les propostes, destaca una estrena a l'Estat de la companyia francesa La Contraband, 'Clan Cabane', un espectacle amb 5 acròbates i dos llits elàstics. Entre la resta de companyies programades trobem a Manel Rosés amb ‘Akri’, La Corcoles amb ‘Carena’ i José Luis Redondo amb ‘¡Arriba!’.

AQUÍ podeu consultar tota la programació del festival.

El festival se celebrarà de l’11 al 14 de juliol a Esterri d’Àneu

Compartiu aquesta notícia