Diverses accions del Pla d'Impuls del Circ necessiten les respostes del sector

Diverses mesures del segon Pla d'Impuls del Circ en marxa han de recollir dades del sector de la formació i la creació per tal de poder-se dur a terme correctament a partir d'una diagnosi actual. És per aquest motiu que durant aquests mesos és probable que si et dediques a la formació de circ hagis rebut o rebis en breu diferents qüestionaris online. Des de l'APCC us demanem la vostra resposta i comprensió, ja que és vital per a què les accions a desenvolupar s'adaptin el màxim possible a les mancances, reptes i potencialitats del circ a Catalunya.

Si desitgeu més informació sobre el Pla d'Impuls, podeu consultar l'apartat del nostre web AQUI i si teniu dubtes podeu enviar un correu a plaimpuls@apcc.cat.

Actualització del catàleg de centres de formació de circ

Concretament, la mesura Espais de Circ, per tal de fer un anàlisi de sector, s'ha posat en contacte amb els diferents espais de circ de Catalunya per visitar-los presencialment i actualitzar el Catàleg de centres de formació en circ elaborat en el marc del primer Pla d'Impuls del Circ.

Coordinació Espais de Circ i Territori - Carla Soro – afocc.pic(ELIMINAR)@gmail.com

Identificació de les activitats de circ adreçades a centres educatius

Per la seva banda, la mesura Circ amb l'Escola ha enviat formularis per identificar els actors clau del territori vinculats a la creació, exhibició i formació que realitzen activitats culturals dirigides a centres educatius dins l' horari lectiu. La mesura té com a objectiu donar a conèixer les possibilitats educatives del circ, apropant la cultura i el llenguatge del circ a la societat i a l'educació, per fer més present el circ dins les activitats culturals dels centres educatius. 

Coordinació Circ amb l'Escola - Andrea Martínez – circ.escola(ELIMINAR)@encircat.org

Web circsocial.cat

Anteriorment, i també durant el primer Pla d'Impuls del Circ, l'Ateneu Popular de 9Barris va recollir dades per crear el web www.circsocial.cat en el marc de la mesura Circ Comunitari: un portal a través del qual descobrir entitats, projectes i documentació relacionada amb el circ aplicat al camp social, la salut, l'educació i el desenvolupament comunitari. Es tracta d'una eina participativa que permet que les entitats generin fitxes per donar a conèixer els seus projectes arreu del territori. Una iniciativa necessària i que, juntament amb la resta de mesures, ajuden a visibilitzar i enfortir aquesta branca del sector. No dubteu a pujar-hi les vostres dades.

Coordinació de Circ Comunitari II - Guille Vidal-Ribas – recerca@ateneu9b.net

Tardor amb un calendari intens

Quan les mesures passin a generar accions, el calendari d'activitats també serà intens, sobretot a partir de la tardor de 2024. Per exemple, les mesures Circ a l'Escola i Espais de Circ organitzaran conjuntament unes jornades de diàleg amb professionals de la pedagogia del circ a les quatre províncies. Per la seva banda, Circ Comunitari II preveu celebrar també unes jornades arreu del territori per posar en relació professionals de circ social amb entitats i institucions de l'àmbit social, per fomentar-ne la col·laboració i facilitar l'impuls de nous projectes.

Més endavant, de cara al 2025 i 2026, les mesures Circ Comunitari i Espais de Circ també duran a terme formacions per a professionals del sector. Per la seva banda la mesura Circ amb l'Escola dissenyarà un projecte per implementar les activitats culturals de circ a l'educació i posarà en relació els i les professionals de circ i educació amb els centres educatius que vulguin incorporar circ a les seves activitats culturals de cara el curs 2025/26.

Foto: Marta García Cardellach

Els i les professionals i els espais de circ reben diversos qüestionaris per obtenir dades

Compartiu aquesta notícia