Circo a Escena porta les creacions de 22 companyies a deu comunitats autònomes

El circuit Circo a Escena, promogut per l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i coordinat per la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de titularitat pública amb la col·laboració de CircoRed, arriba a la seva quarta edició amb les propostes artístiques de 22 companyies. Del 19 de maig al 30 de juny i de l'1 de setembre al 28 de desembre de 2024, els teatres, auditoris i espais de carrer de 12 províncies i 10 comunitats autònomes (Castella i Lleó, País Basc, Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia, Canàries, Balears, Madrid, Andalusia i Extremadura) acolliran un programa de representacions que inclou espectacles de petit i mitjà format, propostes de clown, trapezi o nou circ contemporani.

Circo a Escena recalarà en un total de 40 espais escènics de deu comunitats autònomes. A la Comunitat Valenciana, el circuit arribarà als municipis de Gandia (Teatre Serrà i espais no convencionals, com la Plaça Prado, la Plaça de la Vila i el Passeig de les Germanies), Alacant (Teatre Arniches) i Aielo de Malferit (Auditori Municipal d'Aielo de Malferit i espais de carrer) mentre que, a Múrcia, desembarcarà en la capital (Teatre Circ Múrcia) i en la localitat del Palmar (Teatre Bernal).

Ponferrada (Teatre Bérgidum i espais no convencionals), León (Auditori de Lleó), Palència (Teatre Principal), Valladolid (Laboratori de les Arts de Valladolid - LAVA) i Medina del Campo (Teatre Municipal Emiliano Allende) seran els enclavaments de Castella i Lleó que visitarà Circo a Escena, que també es farà un lloc a la capital de la Corunya (Auditori de Galícia) i la localitat de Carballo (Auditori Pazo dona Cultura i espais no convencionals), així com al municipi de Montijo (Monticlown). Al País Basc, les propostes del circuit passaran per Vitòria (Teatre Félix Petite i en el marc del festival Kaldearte) i Sant Sebastià (Gaztescena), amb Màlaga (Centre Cultural María Victoria Atienza i espais no convencionals) i Coín com a parades a Andalusia. 

L’Espai La Granja a Tenerife conforma la representació canària, mentre que, a Balears, les representacions del circuit aterraran en el Teatre des Born. Completen la nòmina de ciutats seleccionades les localitats madrilenyes de Pinto (Teatre Francisco Rabal), Arganda del Rey (Parc González Bueno i Plaza de l'Amistat entre els Pobles) i Fuenlabrada (Centre La Pollina i Teatre Tomás i Valent).

Entre les companyies programades trobem a Cia. Du'K'tO amb ‘A rienda suelta’, Laia Gómez i Ona Vives amb ‘Amal’, Circo Carpa Diem amb ‘DoppioZero’, Mumusic Circus amb ‘Lady Panda’, Leandre Clown amb ‘n’imPORTE quoi’, Cia. Nom Provisional amb ‘Qui Cu Qui Que Quina’, Circ Pistolet amb ‘Potser no hi ha final’, Jordi Querol amb ‘Welcome to my head’ i la Cia. Pau Palaus amb ‘Zloty’.

AQUÍ podeu consultar tota la programació.

Entre les companyies programades trobem a Cia. Du’K’tO, Laia Gómez i Ona Vives, Circo Carpa Diem, Mumusic Circus, Leandre Clown, Cia. Nom Provisional, Circ Pistolet, Jordi Querol i la Cia. Pau Palaus

Compartiu aquesta notícia