Cinc noves incorporacions a l'oficina de l'APCC pel Pla d'Impuls del Circ

En les últimes setmanes hem tingut cinc incorporacions a l’oficina de l’APCC amb motiu del segon Pla d’Impuls del Circ. L’APCC s’encarrega de la coordinació de cinc de les quinze mesures del Pla, i per tal d’executar aquesta tasca, a part de l’ampliació d’hores de l’equip habitual, s’ha contractat a noves persones que treballaran a temps parcial per les diferents mesures.

Recordeu que trobareu informació del segon Pla d’Impuls del Circ AQUI.

Per una banda, Jordi Robles s’incorpora com a coordinador general del pla, per desenvolupar tasques de coordinació i seguiment de les mesures consensuades entre el Departament de Cultura i les entitats vinculades al desenvolupament de pla, l'APCC i el Grup Motor responsable del disseny del PIC.

Carla Soro s’encarregarà de la coordinació de la mesura Espais de Circ i territori. La mesura té com a objectiu enfortir els espais de circ com a actors indispensables del desenvolupament de les arts del circ a Catalunya, fomentant, reforçant, consolidant i cohesionant aquests espais a través de dues línies estratègiques: de difusió i de professionalització. Aquesta acció ha estat planejada per l'Associació de Formació de Circ de Catalunya (AFOCC) i l'APCC i comptarà amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques.

Per acabar, Bruno Valls s’incorpora com a coordinador de la mesura Residències i Coproduccions. Una de les accions específiques és el desenvolupament d’una diagnosi, definició i conceptualització d'un projecte per a la millora de les residències i coproduccions del circ català a desenvolupar en un període de tres anys, que estableixi propostes de col·laboració amb altres associacions, administracions, espais de creació, producció i exhibició, així com generar una convocatòria, que servirà com a prova pilot, de suport a la coproducció de companyies de circ així com una mostra d'espectacles en procés que ampliïn aquest imaginari i dispositiu.

Juliette Beaume porta uns mesos coordinant la mesura Internacionalització CirC: Catalan Circus, Internacional Rings. CiRC vol desenvolupar i enfortir la projecció internacional del circ català, potenciant les diferents facetes, eines, agents i perfils que la fan possible, tot propiciant unes connexions i relacions internacionals que puguin perdurar en el temps. 

També fa uns mesos que coordina la mesura d’Empreses i estructures Ricard Panadès. Aquesta mesura vol enerar diàleg amb les
administracions que cohesionen els municipis per establir un protocol conjunt d'acollida dels circs en carpa. Aquest protocol vol impulsar, ordenar i facilitar, amb la col·laboració de diferents administracions, la circulació dels circs itinerants.

Us deixem un breu resum dels currículums de les noves incorporacions:

Jordi Robles – Coordinació general del pla

Actor i director teatral llicenciat en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. A cavall entre Barcelona i Berlín, la seva trajectòria artística contempla al voltant de 40 creacions dintre de l'àmbit de les arts escèniques, el cinema i la televisió. Com a gestor cultural, ha coordinat més de 30 projectes de teatre, dansa i circ. Va obtenir el Màster Oficial en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona amb el projecte final per a la creació i desenvolupament estratègic del Teatre Akadèmia, on va ser cap de producció durant cinc temporades.

Carla Soro – Coordinació de la mesura Espais de Circ i Territori

Fa més de deu anys que es dedica a l'àmbit de l'educació social especialitzant-se en cultura i acció socioeducativa. Al llarg d'aquests anys de dedicació ha fomentat i s'ha format en la connexió d'aquest sector amb el circ. Unint així els seus dos mons. Inicialment, va participar en projectes internacionals i locals per tal d'enriquir-se professionalment, fins que fa uns anys vaig crear el meu propi projecte. Ha estat formadora de Circ a El Gat Penjat i Associació Pengim-Penjam. És membre de l’Associació Tusí(k)circ, dedicant-se a la dinamització cultural amb el circ com eix vertebrador del projecte. Dins aquest projecte, on impulsen el circ en l'àmbit rural i educatiu, ha estat molt vinculada amb el sector i projectes com el pla d'impuls del circ.

Juliette Beaume – Coordinació de la mesura Internacionalització CirC: Catalan Circus, Internacional Rings

Gestora cultural, especialitzada en projectes de circ contemporani. Ha treballat a l'Ateneu Popular 9 Barris i La Central del Circ i ha acompanyat, des de la producció executiva, diverses creacions de circ: diferents Circs d'Hivern de l'Ateneu Popular 9 Barris, Disparate (K. Stets) i Silenzio (R. Magro). Ha estat la coordinadora, dins de l'APCC, del 1r Pla d'Impuls del Circ, del qual ha portat també la mesura d'internacionalització, A Catalan Journey. Col·labora des del 2021 amb l'Espai d'Acompanyament de La Central del Circ i amb altres projectes puntuals des de l'acompanyament o la coordinació. Coordina, des del novembre 2023, la mesura d'internacionalització del 2n Pla d'Impuls del Circ.

Bruno Valls – Coordinació de la mesura Residències i Coproduccions

Després de deu anys actuant en gires internacionals, crea la productora TàndemPro amb la que coordina el Festival Àtica i altres projectes d'envergadura a Vilafranca del Penedès. Durant quatre temporades porta la programació i les residències artístiques a RAI Barcelona, en paral·lel estudia el postgrau de Producció d'arts vives i festivals a la UB i serà productor de companyies com Haa Collective, Cia. Miquel Barcelona i Zero en Conducta. Darrerament, ha creat el projecte de suport a la creació PROCREA i realitza assessories a projectes escènics. Actualment, forma part de l'equip artístic del Festival MAC de Barcelona, és responsable de l'Àrea professional de Fira Trapezi de Reus i és l'encarregat de l'acompanyament d'arts escèniques al Centre de creació d'arts en viu Estruch de Sabadell.

Ricard Panadès – Coordinador de la mesura Empreses i estructures

Amb una llarga trajectòria en el sector del circ, ha estat director/gerent de l'Ateneu Popular de 9Barris durant els anys 90 i quan es va crear el projecte del Circ d'Hivern. Després ha estat gerent i responsable de producció executiva del Centre de Recerca de les Arts del Circ, el CIRC CRAC.

Posteriorment ha participat en la creació de l'actual APCC, on en va ser primer president per passar posteriorment a treballar de gerent. Després ha estat responsable de gira del Circ Raluy, del Circo Italiano, del Gure Zirkua i del Rossi Show Time, on també treballa actualment.

Jordi Robles, Carla Soro, Bruno Valls, Juliette Beaume i Ricard Panadès coordinaran diferents mesures del Pla d'Impuls del Circ

Compartiu aquesta notícia