Martina Covone i Sophie Núñez formen part de l'equip del 29è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular de 9Barris

Des de l’Ateneu Popular de 9 Barris ja han donat a conèixer l'equip que estrenarà el 29è Circ d'Hivern el desembre de 2024. A la direcció compten amb la directora i dramaturga Natalia Barraza, i amb un equip d'artistes íntegrament protagonitzat per dones: Martina Covone, Lucia Heege, Mariana Fernández, Sophie Núñez i Pia Bautista.

Natalia Barraza (Direcció)

És directora, dramaturga i dramaturgista. Ha treballat des de fa més de 20 anys per a diferents companyies de dansa, circ, teatre físic, visual i d'objectes tant a Espanya com a Mèxic, l'Argentina, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Àustria, Geòrgia, França i Itàlia. Provinent de família de titellaires, es forma com a actriu i ballarina. Inicia la seva relació amb el circ amb 17 anys a través de la companyia Circo Salapia, aprofundint en la tècnica de trapezi fix a la Escuela Nacional de Circo de la Habana. Posteriorment, forma part de l'elenc de Batz, la primera companyia professional de circ contemporani a Mèxic. Arriba a Europa per conèixer altres maneres d'entendre el circ a escena i troba a Barcelona el seu lloc d'inspiració, formació i experimentació artística. Continua la seva formació en circ i dansa amb diferents professionals i cursa el grau de Direcció Escènica i Dramatúrgia de l'Institut del Teatre. Investiga en els territoris expandits de l'escena com la instal·lació, el site specific i els espectacles multidisciplinaris. Les seves creacions exploren la complementarietat de llenguatges escènics i multimèdia des de la poesia textual i visual. Podeu conèixer més sobre la Natàlia aquí.

Martina Covone (Corda llisa)

Intèrpret de circ italiana, nascuda a Nàpols. A Torino comença el recorregut al circ a l'edat de 20 anys a l'escola de circ Cirko Vertigo on s'especialitza en corda llisa. Després de dos anys de formació decideix seguir el tercer any de l'altra escola de circ de Torino, Flic, per aprofundir la que serà la seva identitat artística. Seguirà formant-se en diverses tipologies de cursos, sobretot en dansa. La característica principal del seu treball s'expressa mitjançant un cos acrobàtic comunicatiu, present, que experimenta qualitats i límits a l'aire, i que vol barrejar principis de dansa amb el circ. És creadora d'un número de circ, TIUS, i col·labora com a intèrpret amb el Circ Bover, la Cia Albadulake, el Gran Teatre del Liceu, el GOP Varieté-Theather, el Circo Price.

Lucia Heege (Trapezi volant)

Lucía Heege Torres va néixer a Barcelona en un ambient multicultural. Des de ben jove, va saber que volia crear: escrivia contes i poemes, componia cançons, pintava i, finalment, va escollir el circ. Mentre estudiava a l'Escola Massana d'Arts i Disseny, prenia classes d'acrobàcies aèries al Pikolo Circus. Amb 17 anys, va decidir presentar-se a una audició a la Flic Scuola di Circo de Torí per especialitzar-se en el trapezi volant. El vol es va convertir en el centre de la seva vida en poques setmanes. Després de dos anys de molta dedicació i entrenaments durs, va ser acceptada a la formació superior del CNAC al nord de França, on va integrar la contorsió a la seva pràctica. En acabar al CNAC, va començar a escriure el seu primer espectacle, Kraquement, actualment finalista de CircusNext. Durant el 2023, va realitzar INSOMNIA, una creació site-specific al museu Stella Matutina (Leu Tempo festival, illa de la Reunió) i actualment participa en el projecte Hand to Hand (projecte inter-europeu de circ i ecologia). Continua escrivint contes, poemes i cançons, i pintant, fent créixer la seva creació circense a través d'aquestes disciplines.

Mariana Fernández (Trapezi fix)

Mariana Fernández és una artista escènica especialitzada en acrobàcia aèria i dansa contemporània com a motors de la seva recerca personal multidisciplinària. Becària del FONCA en el Programa de Creadors Escènics 2022-2023. S'ha format com a ballarina al CC Ollin Yoliztli i com a artista de circ al Diplomado de Artes Circenses en Cirko de Mente (Mèxic), continuant la seva formació a Cirko Vertigo (Itàlia) i Arc en Cirque (França), a més de realitzar tallers de diverses disciplines corporals. Ha treballat en companyies de circ i dansa com Inside the Body, Cirko de Mente, Cia. Cracoviana i Hebra, Construcción en Movimiento. En col·laboració amb la companyia NonGratos Teatro, ha codirigit processos creatius amb joves en situacions vulnerables i realitza "Tránsitos", actualment en creació. Com a artista independent, ha participat en festivals a Europa, Mèxic, Centreamèrica, EUA i Canadà. És codirectora escènica de Mujer Barbuda, Las Mujeres en el Circo Actual. Cocrea projectes autogestionats: Colectiva 9 Gramos, guanyadores del premi BOEART a Alemanya i ENARTES (FONCA) 2021, i actualment inicia Otra Vez Lunes, companyia circense, juntament amb Sofia Demicheli. Ha estat docent en la Llicenciatura d'Arts Circenses en Cirko de Mente (LACC), a Casa de Artes y Circo, LaKafe Formación, La Bonita Cooperativa, així com tallerista a nivell internacional.

Sophie Núnez (Trapezi fix)

Es va formar en art dramàtic en la ESAD de CyL, en mètode Lecoq en Berty Tovías i en trapezi dinàmic en FLIC scuola di circo. Va ser intèrpret per a l'última peça escènica de Sabine Darhendorf "Epíleg d'un inici, el secret de les meduses", "Constel.lacions" de Núria Andorrà i en el projecte CRECE 2023 "HOy nO eS uN Día cuAlqUieRa" dirigit per Lucio Baglivo. Treballa en "Quatre parets i un sostre" de cia.Sputniks i es cofundadora de la companyia KET o un hàbitat propi amb la qual està en creació del seu primer espectacle d'autoria pròpia "APS" (autoficció pop sobreexcitada o amigues per sempre). Té interès en la poesia, el cinema, la fotografia... i està en cerca constant des de la investigació i les pràctiques al voltant de les arts vives.

Pia Bautista (TRAPEZI FIX)

Pia Bautista, argentina, trapezista, artista escènica, aficionada a la fotografia. Es va formar en circ, dansa i teatre; a l'Argentina a La Arena i al Club de trapezistes, a Itàlia a l'Escola de circ Flic, a França a Le Lido i a la Universitat de Jean Jaurés. Va treballar com a intèrpret en Eco de Rojo Cardumen (Arg) i Falaise de Baro D'evel. Actualment treballa a Wonder Petrol de Cirque Rouages, i és co-creadora de Failles del Col·lectiu Desfoules.

A la direcció compten amb la directora i dramaturga Natalia Barraza,i amb un equip d'artistes íntegrament protagonitzat per dones

Compartiu aquesta notícia