Programa temporal per a potenciar la presència de les arts i la cultura en l'educació

El passat mes febrer el Govern de la Generalitat va crear el programa temporal per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació, que té prevista una durada de 3 anys, i en què treballaran conjuntament els Departaments de Cultura i Educació. El gestor cultural i expert en arts i educació Sergi Díaz Plaza ha estat nomenat director d’aquest programa. Sergi Díaz actualment treballava per a crear nous programes de promoció de la pràctica i la creació artístiques a centres educatius de Barcelona i per reforçar les vinculacions d'equipaments i entitats culturals de la ciutat amb escoles i instituts en el marc de Pla de Barris. Anteriorment havia estat coordinador de l’Ateneu Popular de 9Barris.

Un dels objectius del programa  és fomentar l'intercanvi de coneixement, identificació de bones pràctiques i accés a iniciatives culturals a disposició dels centres educatius. Per col·laborar en la consecució d'aquesta fita s'ha creat el web culturaeducacio.gencat.cat. Aquest portal concentra tota la informació i recursos disponibles sobre el vincle entre arts i educació adreçada a personal docent, artistes i aquelles persones interessades a formar-se tant en l'àmbit artístic com docent.

L'objectiu és facilitar l'accés a informacions, bones pràctiques, recursos i projectes de caràcter artístic i cultural amb impacte pedagògic així com facilitar orientació a docents i artistes per enfortir els vincles entre ambdós mons.

Per una banda, els cossos docents hi poden trobar una base de dades de propostes artístiques per a escoles, un banc de bones pràctiques artístiques a l'aula i diverses iniciatives del Departament de Cultura en l'àmbit escolar. Per l'altra, els artistes i professionals culturals disposen d'informació pràctica perquè els seus projectes accedeixin a les aules i diversos recursos per millorar les seves habilitats pedagògiques.

El gestor Sergi Díaz, director d'aquest programa que compta amb un portal web repositori de recursos i informació

Compartiu aquesta notícia