Explosió de Circ reforça la programació del 2024 amb 36 espectacles a 23 municipis

La mesura del segon Pla d'Impuls del Circ (2023-26) "Explosió de Circ", liderada pel Mercat de les Flors, ha reforçat la programació de circ el 2024 en 36 espectacles a 23 municipis catalans. El pressupost inicial per a la programació prevista per aquest projecte era de 77.000€, que finalment, fent un esforç per donar visibilitat a més artistes i poder tacar el territori amb més circ, s'ha ampliat a 99.000€ (iva inclòs). En total, sumant el 50% del pressupost aportat pels municipis participants, a través d'"Explosió de circ" s'han destinat 198.200€ a incrementar la programació de circ d'enguany a Catalunya, amb l'objectiu de promoure i visibilitzar les arts del circ.

Els espectacles d'Explosió de Circ es realitzaran en una varietat d'espais com teatres, sales polivalents, i espais a l'aire lliure com places i carrers. Aquesta diversitat d'ubicacions permetrà adaptar els espectacles a diferents tipus de públic i contextos, ja sigui entorns urbans com rurals. Concretament, es faran al carrer 21 espectacles, 14 en sala i 2 en carpa. A més, també es duran a terme com a mínim 5 accions de dinamització de públics durant el 2024. Des del Mercat de les Flors comunicaran ben aviat el llistat complet d’espectacles programats a través d’un web específic d’Explosió de Circ.

Aquests 36 espectacles es podran veure en diferents municipis com Barcelona, Girona, Lleida, Argentona, Badalona, Calella, Cardedeu, Esparreguera, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Montgat, El Morell, Olot, Premià, Sabadell, Tàrrega, Torelló, Tortosa, Tremp, Vic, i Vilanova i la Geltrú. Per tant, aquesta iniciativa del Pla d'Impuls del Circ contribueix a la descentralització de l'oferta cultural i  l'accés a la cultura de tota la ciutadania.

Els municipis trien la seva programació

En total es van presentar a la convocatòria llançada pel Mercat de les Flors 136 propostes artístiques, i una comissió de selecció formada per  Elena Carmona (directora d'Arts Escèniques de l'Ajuntament de Girona), Guillem Rius  (tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona) i Iolanda Delgado (presidenta de la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d'Empordà) va elaborar un catàleg. En principi havia d'incloure 30 propostes però finalment es va decidir d'incloure'n 39. A partir d'aquest catàleg, els Ajuntaments participants han fet la seva pròpia tria d'espectacles.

Una mesura del segon Pla d'Impuls del Circ

"Explosió de Circ" és una de les 15 mesures del Pla d'Impuls del Circ, promogut pel Departament de Cultura, l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i diverses entitats, fires i equipaments col·laboradors. Aquest Pla té la vocació de potenciar el sector del Circ en els àmbits de la creació, la producció i l'exhibició; generar circuits i garantir la presència del circ arreu del territori, promoure la recerca i la investigació, i potenciar l'impacte social, transformador, educatiu i comunicatiu del circ.

Explosió de Circ representa un esforç col·lectiu per posar en valor el circ com a part integral de la cultura catalana i assegurar-ne la continuïtat i expansió en els pròxims anys. Amb aquest projecte, es pretén no només entretenir sinó també orientar i sensibilitzar sobre la importància del circ com a expressió artística.

Aquesta mesura del Pla d'Impuls del Circ implica un pressupost d'uns 200.000€ en exhibició

Compartiu aquesta notícia