Aquest diumenge arrenca la nova temporada de circ a Valls

El nou espectacle de circ de la Cia. LP encetarà el proper diumenge la programació estable que la companyia vallenca Passabarret ha preparat per segon any a la seva vela de circ, ubicada als jardins del conegut hotel i restaurant Casa Fèlix, a la capital de l'Alt Camp. Un total de vuit espectacles desfilaran per la pista de circ de Valls, fent una especial atenció als espectacles de clown, que seran força presents a tota la programació. Cal destacar la presència de El Capitán Maravilla o de Tandarica Circus.
 

Des de fa pocs díes, la carpa de circ de la Cia. Passabarret ja està instal•lada a Casa Fèlix. El proper diumenge, i en doble sessió, la companyia Cia. LP presentarà el seu nou espectacle, 'LP Mix', que uneix circ, malabars i acrobacia de la mà de Emanuel Coto i Dani Cercós (que ha format part de companyies com Los Galindos o Los Gingers). És un espectacle nou que s'ha creat a les instalacions del centre de creació La Circoteca de la Cia. Passabarret.
 

“Farem dos mesos de temporada estable, des del 21 d'abril i fins al 9 de juny, amb vuit espectacles”, comenta Jordi Gómez, membre de Cia. Passabarret. Tots els espectacles d'enguany es faran en una única sessió, a les 18 hores, tot i que aquest primer dia serà l'únci que s'oferirà l'espectacle en sessió doble (a les 12 hores i a les 18 hores), coincidint amb els actes conmemoratius del Dia Internacional del Circ, promogut des de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya. “Aquesta temporada és significativament més curta que la de l'any anterior, en què vam estar cinc mesos amb la vela plantada”, afegeix Gómez. “Hem preferit que la programació sigui més intensa i concentrada, i preveiem dos mesos d'activitat frenètica de circ a Valls”.
 

Cia. Passabarret oferirà algun dels seus espectacles durant la programació, tot i que també hi haurà la presència de companyies com Circ-Hula, Circo Delfines, la Cia. LP, Walter Garibotto o el pallasso malagueny El Capitán Maravilla, que presentarà el seu excèntric i exitós espectacle el dia 5 de maig. El preu de les entrades és unitari, de 5 euros, i la iniciativa és totalment privada. “Creiem que cal seguir apostant per una programació així, única a la provincia de Tarragona”, explica David Sancho, de Passabarret.
 

Paral•lalament a la programació estable prevista, també s'oferiran dos activitats complementàries a la carpa. Per un costat, el 5 de maig pel matí, les instal•lacions de Casa Fèlix s'obriran per acollir el taller “Circ en família”, que la companyia vallenca ofereix tots els primers diumenges de mes. Fins ara, s'havia realitzat al seu espai de creació La Circoteca, i aquest serà el darrer abans de la temporada d'estiu. “Circ en familia” brinda la possibilitat de que pares i fills puguin gaudir d'una activitat circense conjunta en un espai de joc comú, i ha rebut una molt bona acollida, amb prop de cent participants en cada edició. A més, el dia 2 de juny, a les 19.30 hores, i un cop acabi l'espectacle programat a la vela, els alumnes de la escola de circ de Cia. Passabarret oferiran un petit cabaret de mostra de les habilitats apreses durant el curs.
Visites escolars
 

Durant el mes de maig, diferents escoles de la provincia de Tarragona visitaran les instal•lacions circenses de Cia. Passabarret, com ja es va fer el curs passat. “Apropar el circ a les escoles és encara tot un repte, doncs el circ sempre ha estat una art escènica massa maltractada i seguiex sent molt desconeguda”, comenta Sancho. “Bona part dels nostres esforços són sempre divulgatius i amb un ànim de normalitzar el circ en tots els seus aspectes”.
 

D'altra banda, Cia. Passabarret va obrir el passat mes d'octubre les seves noves instal•lacions fixes, al nucli urbà de Valls. La Circoteca és el nom del centre de creació de la companyia, en què es desenvolupen totes les activitats relacionades amb la producció i distribució d'espectacles. Durant aquesta setmana també ha acollit la master-class del conegut pallasso britànic Johnny Melville, un dels renovadors del clown europeu, i que va actuar el passat dissabte al Teatre Principal de Valls.
 

Cia LP

Els jardins de Casa Fèlix acullen la carpa de Cia. Passabarret amb dos mesos de programació estable

Compartiu aquesta notícia