Pallassos sense Fronteres dóna suport emocional a la infància palestina i siriana refugiada al Líban

Després de finalitzar una expedició a Jordània amb ACNUR per atendre la infància siriana refugiada on en 14 dies s'han realitzat 22 actuacions per a prop de 5000 nens i nenes. , Pallassos Sense Fronteres en col•laboració amb WAR CHILD , realitzarà una gira d'espectacles al Líban per atendre la infància siriana i palestina refugiada en aquest país . Els artistes Jaume Mateu ( TORTELL POLTRONA ) , fundador de Pallassos Sense Fronteres i recentment Premio Nacional de Circo, Quim Girón, Benjamin Eugene, Joris Jansens i Alba Sarraute realitzaran un una gira d'espectacles de circ i pallassos per a la població infantil refugiada i les seves famílies en esculeas i camps de refugiats repartits per tot el país .

Context de la intervenció: Població Síria i Palestina refugiada

Pallassos Sense Fronteres atendrà la infància palestina i siriana refugiada al Líban (campaments de refugiats palestins existents des de 1948), realitzant actuacions en diferents campaments de refugiats. Pel que fa a la població refugiada provinent de Síria , des de l'inici del conflicte a Síria , que ja ha entrat en el seu tercer any , prop del 40 per cent de la població siriana es troba desplaçada, dels quals més de 2,2 milions de persones han hagut d'abandonar el país a la recerca de seguretat als països veïns , com Líban on viuen 814.002 sirians *. Més del 50 per cent de la població siria refugiada són nens i nenes menors de 18 anys que corren el risc d'esdevenir una generació perduda *.
( ** Dades d'ACNUR a novembre 2013)

L'expedició es pot seguir al Blog de PSF, al Facebook i Twitter:Twitter PSF: @psfcwb HASHTAG: #SIRIAPSF

També se'n farà una especial cobertura a Periodismo Humano: www.payasossinfronteras.periodismohumano.com


Intervencions de Pallassos Sense Fronteres al Líban

Pallassos Sense Fronteres treballa a l'Orient Mitjà des de 1994, i disposa de projectes a Palestina i Israel, Jordània i Líban. A Síria es va suspendre l'activitat en 2011 a causa de l'empitjorament de la seguretat a causa del conflicte que assola el país i al Líban PSF porten a terme projectes de manera ininterrompuda des de 2008.

20 anys de Pallassos Sense Fronteres

Pallassos Sense Fronteres és una ONG de projecció internacional i caràcter humanitari fundada el 1993 a Barcelona per un grup de pallassos i professionals de les arts escèniques , amb l'objectiu de proveir suport emocional a través del riure , l'humor i la comicitat universal a les poblacions , especialment els nens i les nenes, que pateixen les conseqüències de les guerres , els desastres naturals i situacions de pobresa i exclusió . PSF va ser fundada el 1993 per Tortell Poltrona , recentment guardonat amb el Premi Nacional de Circ 2013.

Des de 1993 Pallassos Sense Fronteres ha realitzat 10.707 actuacions de circ i pallassos en 98 països a través de 708 expedicions.

La companyia Mabsutins, fga uns dies, a la seva intervenció a Jordània

Hi participen Tortell Poltrona, Quim Girón, Benjamin Eugene, Joris Jansens i Alba Sarraute

Compartiu aquesta notícia