Un circ amb batec urbà

Especialistes en hip-hop, bicicleta de trial i patins en línia interactuen amb acròbates i equilibristes al xou


Sense alè. Així acaben els 14 versàtils artistes que donen vida a l'energètic i espectacular iD, el xou amb el qual la companyia canadenca Cirque Éloize desembarca a Barcelona el 9 i 10 de maig. El BTM acollirà aquesta potent proposta interdisciplinària, una exhibició d'adrenalina que integra autèntiques estrelles d'esports extrems, com la bicicleta de trial i el patí en línia, amb un equip format per ballarins de hip-hop i de breakdance, i amb joves talents del circ contemporani: equilibristes, acròbates, malabaristes, contorsionistes...
A Belgrad (Sèrbia), el públic es va entusiasmar amb iD i va connectar des del primer moment amb aquesta dinàmica proposta. Nens i adults van disfrutar al màxim amb un espectacle on els números s'encadenen amb naturalitat a partir d'una dramatúrgia senzilla que neix de l'enfrontament entre bandes per una noia. Un dels moments més impactants va ser quan va arribar fins a la platea la increïble persecució entre el patinador en línia català Jon Larrucea i el crac de la bicicleta de trial francès Thibaut Philippe, capaç d'arriscar al màxim a l'hora de desafiar la llei de la gravetat. El xou parteix de la idea de tenir una identitat pròpia per oferir un espectacle molt físic, ple de ritme i contagiosa energia. Els números individuals, o per parelles, dels 14 artistes especialistes en 12 disciplines diferents enllacen amb números corals.
Si una cosa és imprescindible al Cirque Éloize és que cada intèrpret vagi més enllà de la seva pròpia especialitat. «Els artistes de circ i del carrer comparteixen la mateixa filosofia: s'identifiquen amb el que fan, és una cosa que porten dins, a l'ànima. I necessiten expressar-se a través del que saben fer», destaca el canadenc Jeannot Painchaud, director de la funció i fundador del Cirque Éloize, companyia puntera de circ contemporani. «Molts dels intèrprets no provenen de cap escola. Són autodidactes», afegeix.
 

Llegiu la notícia complerta en els links inferiors

L'aclamat Cirque Éloize desembarca a Barcelona amb el seu dinàmic 'iD' el 9 i 10 de maig

Compartiu aquesta notícia