Història del circ, anatomia dels aeris i el clown com a eina pedagògica, els tres cursos de l’APCC pel darrer trimestre

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) organitza, de forma pionera a l’estat espanyol i des de 2010, cursos de formació de formadors de circ amb l’objectiu d’oferir eines que permetin millorar les competències dels formadors de circ i dels professionals de l’educació i el lleure.
La IV edició del cicle ja va oferir el mes de maig la 2ª edició del curs Didàctica dels aeris, amb Antonia Ruiz, Beatriz Contreras i Pili Serrat.

Pel darrer trimestre de l’any el cicle ofereix un curs d’Història del circ (11 i 12 d’octubre), a càrrec de Caroline Hodak de L'Epine, professora d’Història de circ a l’Escola Nacional de les Arts del Circ de Rosny-sous-Bois, Elena Zanzu, titular del diploma de Formadora a l'Escola Nacional de Circ de Montreal i Màster de recerca a la Universitat de Bolonya i Jordi Jané, escriptor, periodista i crític de circ i professor de Teoria, Història i Dramatúrgia circenses a l’Institut del Teatre.


La setmana següent, els dies 18 i 19 d’octubre, serà el torn per aprofundir en la pràctica segura i saludable de les disciplines circenses, en concret, pel curs Anatomia dels aeris, Comprensió anatòmica i biomecànica del moviment en el treball de les disciplines aèries. El curs estarà impartit pel fisioterapeuta James Wellington, l’osteòpata i psicològa Inés Arroyo, la professora de Tècnica Alexander Tanja Haupt i les formades d’aeris Antonia Ruiz i Pili Serrat. El cicle d’aquest any es clourà amb un curs d'El clown com a eina pedagògica (29 i 30 de novembre) amb Merche 8a, pedagoga de clown des de 1993 i directora i coordinadora pedagògica de “El Rinclowncito".


Els cursos monogràfics, adreçats a formadors, monitors, artistes i apassionats del circ, es faran en cap de setmana a La Central del Circ i l'APCC atorgarà certificats d'assistència als participants.
Cada monogràfic té un preu de 60 euros, 50 euros pels socis de l'APCC. El curs d’Història del Circ té un preu de 50euros, 40 pels socis de l’APCC. El preu reduït s’aplica també als socis de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i els alumnes de Formació de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).


El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC.
Podeu descarregar-vos el programa aquí
I fer la inscripció aquí

El primer curs del cicle va ser el de Didàctica d'Aeris el mes de maig a La Central del Circ

Els cursos tindran lloc entre octubre i novembre a La Central del Circ i estan adreçats a formadors, monitors, artistes i apassionats del circ

Compartiu aquesta notícia