Tandarica Circus arrenca la seva primera gira amb carpa a Cambrils

Neix un nou circ. En un moment en què el sector circense lluita per reformular-se i subsistir, la companyia vallenca Passabarret aposta per sortir al carrer amb la seva pròpia carpa i iniciar una gira que aterrarà aquest cap de setmana al Parc del Pescador de Cambrils. No és habitual que una companyia aposti per aquest format, i 'Tandarica Circus Experience', que és el nom d'aquesta nova proposta, és l'única que ha estat creada al cent per cent des del Camp de Tarragona. Un circ petit, pensat per a públic familiar, molt particular i amb un estil poc convencional, que passarà també per Gandesa, Mora d'Ebre, Montblanc, Les Borges Blanques i Fraga. Aquest cap de setmana s'estrenen a Cambrils, al Parc del Pescador, amb dos funcions dissabte (17.30h i 20h) i dos diumenge (12h i 17.30h).


Durant un mes i mig, la companyia Passabarret anirà de plaça en plaça en la que és la seva primera experiència amb carpa itinerant, a risc total de taquilla, com un circ tradicional. Però aquesta companyia de circ nascuda a Valls no en té res de tradicional. És una de les poques companyies de l'Estat que, naixent del teatre de carrer, canvia temporalment de registre per oferir un nou format dins de la seva pròpia vela de circ. A cada municipi s'oferiran quatre funcions, dos dissabte i dos diumenge, amb una carpa que és en realitat una cúpula geodèsica, amb una aforament per 250 persones. “La carpa ja és tota una declaració d'intencions”, explica David Sancho, membre de Cia. Passabarret, “doncs s'aparta de la imatge típica dels circs tradicionals i busca una imatge nova i atractiva”. De fet, l'espectacle 'Tandarica Circus Experience' també fuig del llenguatge habitual dels circs amb vela. El pallasso busca sempre la complicitat del públic i és l'autèntic fil conductor tant dels números com de la relació amb el públic.


Una altra de les singularitats serà el preu de les entrades, molt econòmic, que va des dels set fins als deu euros. Segons la pròpia companyia, aquesta primera gira inclou només sis municipis força propers, i la intenció és sentir-se ben acollit i omplir la carpa tant com sigui possible. L'equip artístic comptarà amb els quatre membres de Cia. Passabarret, a més d'altres artistes afincats al Camp de Tarragona, com és el cas de Dani Cercós, membre de la companyia LP, un malabarista amb una llarga trajectòria a companyies amb experiència internacional com Los Gingers o el propi Circ Cric de Tortell Poltrona. També comptarà amb la participació de l'artista finlandesa Salima Peippo, fundadora de la escola ArtMove Studio de Vila-seca i artista amb gran experiència a circs europeus. L'espectacle inclou números de circ i clown, incloent tècniques aèries, malabars, acrobàcia o llençador de ganivets. Té una durada de noranta minuts i té mitja part.
Cia. Passabarret és una de les poques companyies de circ de la provincia de Tarragona, nascuda a Valls el 1995. Han treballat al costat d'artistes com el reconegut pallasso americà Jango Edwards i són habituals a programacions de circ i teatre de carrer, com la Fira de Tàrrega, en la que han estat presents tres cops en els darrers cinc anys.


Pallassos Sense Fronteres

D'altra banda, un cop acabi la gira, la companyia Passabarret marxarà a Jordània amb Pallassos Sense Fronteres del 20 de novembre al 4 de desembre, on actuaran als camps de refugiats del país, especialment davant d'infants provinents de la guerra de Síria. Serà la primera expedició amb origen totalmente tarragoní d'aquesta coneguda ONG, amb cinc membres.


La GIRA

• Cambrils: 4 i 5 d'octubre
• Gandesa: 11 i 12 d'octubre
• Mora d'Ebre: 18 i 19 d'octubre
• Montblanc: 25 i 26 d'octubre
• Les Borges Blanques: 1 i 2 de novembre
• Fraga: 8 i 9 de novembre
 

Informació extreta de la Nota de premsa de Passabarret

Aquest nou projecte de circ itinerant ha estat forjat íntegrament al Camp de Tarragona

Compartiu aquesta notícia