El circ Raluy vist entre bambolines

GIRONA | D.B. Tots hem quedat atrapats per la màgia del circ, però pocs hem mostrat curiositat pel que hi ha darrera del que veiem a la pista.
Les llargues hores de preparació, l'esforç i també el temps mort entre funció i funció d'uns artistes acostumats al nomadisme, són objecte d'homenatge en el llibre de fotografia La vida dels saltimbanquis, que el el gironí Jordi Julià ha elaborat amb l'aquiescència de la comunitat humana del circ Raluy.

"No m'interessava tant l'espectacle com la vida dels artistes i muntadors", ha explicat Julià, que va disparar la seva càmera entre l'octubre de 2013 i el febrer de 2014, durant les estades del Raluy a Girona i a Barcelona.

El resultat és una publicació que ha rebut l'empenta d'una de les beques KREAS de l'Ajuntament de Girona, i que es presentarà divendres (20:30h) a la carpa del Circ Raluy, aquests dies instal·lada rere l'Auditori de la Devesa.

Han confirmat l'assistència a l'acte Jordi Julià, Diego Espada, coordinador del màster de fotografia de l'escola ERAM de la UdG, i Carlos Raluy , director de pista del Raluy.

Diego Espada fa notar al pròleg la "franquesa del missatge directe" que transmet la fotografia de Jordi Julià.

Al llarg d'unes cent pàgines, elllibre descobreix una mirada intima i personal de la vida quotidiana dels saltimbanquis o artistes de circ.

Escenes familiars, preparant el dinar, descansant entre funcions, assajant nous espectacles...

Un treball documental que "pretén acostar a l'espectador a aquesta vida nòmada i desconeguda del món del circ", explica l'autor, que professionalment també es dedica a les pròtesis dentals.

Aquesta és una edició de tapa dura que presenta els textos en català, castellà, anglès i francès, i ja es troba disponible a les principals llibreries de Girona i Barcelona.

La vida dels saltimbanquis és un projecte que, a part del llibre, consta d'una exposició itinerant que de moment ja s'ha vist al festival de fotografia Visa OFF de Perpinyà durant la primera quinzena de setembre, i que en els propers mesos visitarà Igualada (Març2015 - Festival FineArt) i Girona (Maig 2015 - Casa de Cultura).
 

Lluís Raluy, pallasso, en el seu camerino preparant-se per a l´espectacle. Foto: Jordi Julià

El fotògraf gironí Jordi Julià retrata la vida quotidiana dels artistes fora de l'escenari al llibre i l'exposició "La vida dels saltimbanquis"

Compartiu aquesta notícia