Neix el Gran Premi BBVA Zirkòlika al millor espectacle de circ, valorat en 14.000 euros

Els premis Zirkòlika de Circ de Catalunya inclouran aquest any, coincidint amb la cinquena edició, el Gran Premi BBVA Zirkòlika. El nou reconeixement és un dels millors valorats econòmicament de les arts escèniques a Catalunya i està convocat conjuntament per Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA.
El premi, que decidirà un jurat d’experts i es coneixerà durant la Nit de Circ dels premis Zirkòlika que es celebrarà el dia 16 de desembre al Circ Raluy, consisteix en una gira per Catalunya que inclourà quatre actuacions. Per a aquestes quatre actuacions, l’artista o companyia guanyadora rebran un total de 14.000 euros. Amb aquest guardó, Zirkòlika, la FACC i BBVA volen donar suport al circ, incentivar la creativitat de les companyies i reforçar la seva professionalització.

Els premis Zirkòlika de circ de Catalunya, enguany coorganitzats per Zirkòlika, la FACC i BBVA, són una iniciativa que tenen com a objectiu el reconeixement de la feina dels millors artistes de circ a Catalunya.

Tots els artistes o companyies que vulguin optar al Gran Premi BBVA Zirkòlika o a les altres 9 categories poden enviar la seva candidatura a premiszirkolika@gmail.com. Està previst que es premiïn els millors espectacles de circ del 2014 així com les companyies més en forma.

La Nit de Circ, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, se celebrarà a la carpa del Circ Raluy, instal•lada al Port Vell de Barcelona, i inclourà un espectacle de circ que comptarà amb l'actuació d’una selecció dels millors artistes catalans que van ser premiats en la passada edició dels Premis.

El divertit xouman i mag Odoroff serà l’encarregat de presentar una gala que estarà dirigida per Xavier Erra, guanyador l’any passat del premi al millor director pel Combinat de Circ 47 de l’Ateneu Popular de 9Barris (Barcelona).

Un jurat format per persones amb un ampli coneixement del circ a Catalunya serà l’encarregat de concedir el Gran Premi BBVA Zirkòlika, que anirà a algun dels espectacles que hagin estat nominats en les següents categories.

Les categories dels premis

El premi al millor espectacle de circ de carrer s’atorga al millor espectacle que es realitza a l’exterior, ja sigui estàtic o itinerant. El premi al millor espectacle de circ de sala s’atorga al millor espectacle que es realitza en un espai tancat amb un aforament limitat. El premi al millor espectacle de circ de carpa s’atorga al millor espectacle que es realitza en un una carpa. El premi al millor número de circ s’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria. El premi a la millor posada en escena d'un espectacle de circ s’atorga a la millor escenografia, vestuari o il•luminació d’un espectacle de circ. El premi a la millor música original d'un espectacle de circ s’atorga a la millor música original d’un espectacle de circ. El premi al millor director de circ s’atorga al millor director o equip de directors d’un espectacle de circ. El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ. El premi al millor artista novell s’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professionals.

Els patrocinadors: Entre els patrocinadors que també concedeixen premis hi ha el Centre Cultural de Terrassa, l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ, Fira de Circ Trapezi, FiraTàrrega, Fira Mediterrània de Manresa, Festival de Mirabilia (Itàlia), Teatralnet i Comèdia Comunicació. Les entrades, que costen a partir de 15 euros, es poden adquirir a través de ticketea.com a l’enllaç http://www.ticketea.com/nitdecirc2014 o bé físicament a la botiga/galeria de circ Papallona Circus Arts Shop situada a l’Avinguda Francesc Cambó, 30-36 de Barcelona.

La Nit de Circ és un espectacle, un punt de trobada de tot el sector del circ de Catalunya, un lliurament de Premis i una festa de celebració entre tots els assistents. Després de l’espectacle hi haurà un servei de sopar i beguda per festejar els premiats.

Els premis estan organitzats per l’entitat Zirkòlika, un projecte de difusió i comunicació de les Arts del Circ que edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ. Zirkòlika també manté un complet i variat portal d’informació per internet (www.zirkolika.com) amb un calendari de festivals, agenda d’espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges. En la seva línia de difondre el circ, el passat 24 d’octubre Zirkòlika també va obrir va obrir a Barcelona el Papallona Circus Arts Shop, una botiga i galeria d’art sobre circ.  

Informació pràctica

Nit de circ –Espectacle de circ i lliurament dels Premis Zirkòlika 2014
Espectacle recomanat per a tot tipus de públic.

Dia: Dimarts, 16 de desembre de 2014
Lloc: Carpa del Circ Raluy, instal•lada al Port Vell, Moll de la Fusta de Barcelona
Horaris: 19 hores (Obertura de portes) - 20.00 hores (Inici de l’espectacle) 21.45 hores (Inici del lliurament de premis) 22.15 hores (Foto de família dels premiats) 22.30 hores (brindis, sopar i celebració conjunta). 24.00 (Fi de gala).
Preu: 15 euros- 20 euros
Venta d’entrades a: Papallona Circus Arts Shop (Av. Francesc Cambó, 30-36, Barcelona) Venta online: http://www.ticketea.com/nitdecirc2014 


 

La companyia eia a la darrera edició de la Nit de Circ dels premis Zirkòlika // Imatge cedida per Zirkòlika

El primer Gran Premi BBVA Zirkòlika es lliurarà el pròxim 16 de desembre durant la cinquena edició de la Nit de Circ dels premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

Compartiu aquesta notícia