Fulgenci Mestres, Oriol Boixader i Sergi Buka expliquen la seva experiència al circ Roncalli en l’últim número de la revista ‘Zirkòlika’

Els pallassos Fulgenci Mestres i Oriol Boixader, juntament amb l’il•lusionista Sergi Buka, comparteixen camerino des del 2013 al Circus Roncalli, un dels més prestigiosos circs europeus. Els últims mesos han actuat junts a Colònia, Salzburg i Viena, entre d’altres ciutats d’Alemanya i Àustria.
La revista Zirkòlika, que es començarà a distribuir aquesta setmana, publica en el seu últim número un extens reportatge sobre l’experiència dels tres artistes al circ alemany i els motius pels quals van decidir enrolar-se en aquest circ.

L’article coincideix amb els 10 anys de Fulgenci Mestres al circ alemany. Per completar el tema de portada, Zirkòlika també ha parlat amb Margalida Crespí, la campiona de natació que recentment ha fitxat pel Cirque du Soleil per actuar a l’espectacle de circ aquàtic O que la companyia quebequesa presenta a Las Vegas (Estats Units).


Altres continguts de la revista són:

Entrevista a Merche Ochoa, Premio Nacional de Circo. L’artista i pedagoga, guanyadora del Premio Nacional de Circo 2014, explica en una entrevista en què invertirà els diners del premi i els motius que van fer que marxés de La Rioja i s’instal•lés a Catalunya. També posa de manifest la dedicació, l’honestedat i el compromís que l’han fet mereixedora del premi i surt al pas d’algunes crítiques que ha rebut el seu reconeixement.


Reportatge a Los Tonitos. Quarta generació d’artistes, és també l’única companyia de trapezis volants de l’Estat. Aquest article repassa la història de la ‘troupe’, els números que realitzen actualment i els noms de tots els seus artistes.


V Premis Zirkòlika. Ampli reportatge escrit i fotogràfic de la gala de lliurament dels V Premis Zirkòlika de Circ. Publiquem fotografies de tots els artistes en el moment de recollir el premi i un article sobre Circ Pistolet, que va guanyar el primer Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ per l’espectacle Incert.


Circ amb Animals. Les compareixences dels circs al Parlament de Catalunya i el debat públic en els mitjans de comunicació han propiciat un tomb imprevist. Publiquem un resum de les compareixences contra les prohibicions, una entrevista amb el domador Denny Gottani un any després del seu accident, i un article d’opinió de Rafael Arencón, del Grup de Defensa del Circ amb Animals.
Història dels circs sobre gel. Coincidint amb l’èxit del Gran Circ de Nadal de Girona sobre Gel, publiquem una petita història de les pistes blanques i expliquem els orígens controvertits d’aquest gènere.


Circo Price. El Price recupera el mes de desembre el circ clàssic i s’allunya de les propostes contemporànies que es veuen la resta de l’any. Analitzem en un article els espectacles produïts pel Price per Nadal des de la seva reobertura l’any 2006.
Adrià Cordoncillo. Reportatge sobre l’acròbata Adrià Cordoncillo (Barcelona, 1976) coincidint amb la seva marxa de la companyia francesa XY i la seva participació a l’espectacle F.I.R.A, que el nou col•lectiu Tierra va presentar en la 19 edició del Circ d’Hivern.


Companyies Zen del Sur i La Persiana. La revista publica dos extensos reportatges sobre les companyies Zen del Sur, que està aconseguint un gran èxit amb el seu espectacle Heian, i el Col•lectiu La Persiana, que ha guanyat el premi Zirkòlika al millor circ de carrer i millor música per l’espectacle Violeta.


Festivals. El nou número de la revista publica articles del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, que va comptar amb la participació de Tortell Poltrona i Housch-ma-Housch, del Festival Winterfest (Àustria) i del festival de Latina (Itàlia).
Espectacles. Publiquem articles sobre F.I.R.A (19 Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris), Super Sunday, de la companyia Race Horse; Chicken Legz, d’Animal Religion; i El Menor espectáculo del mundo, del Circo Price.


El número 43 també inclou altres continguts, com la secció de participació Zirkòliks o la secció Circ Méliès, que està dedicada en aquest número al llegendari programa de la televisió francesa La Piste aux étoiles. Durant els pròxims dies la revista arribarà a tots els seus subscriptors.
Tota la informació de circ a http://zirkolika.com/
 

La revista també inclou

Compartiu aquesta notícia