La Vela, ubicada a l’Estruch de Sabadell, ja acull residències de circ

La Vela, Centre de Residència i Creació de Circ, que entre 2006 i 2011 va funcionar a Vilanova i la Geltrú, està ubicada a L'Estruch de Sabadell des del 2014, després que l’Ajuntament de Vilanova la cedís a la Generalitat de Catalunya i aquesta obrís un concurs per a la seva gestió. Des del mes de gener La Vela, que té 28 metres de diàmetre i 12,40 metres d'altura, acollirà 5 companyies fins al mes de juny.
Des de finals de gener la companyia Su e Giu està creant el seu espectacle “Jinaima”.
A partir del 23 de febrer s’hi instal•larà Ciclicus que està creant “Pals”, fins al 13 de març. A partir d’aleshores serà el torn per a les "Esquerdes" d’Hotel Iocandi (del 16 de març al 10 d’abril). Del 25 d’abril al 3 de maig Dikothomia crearà “Spazi...O”. El mes de maig Vol de ment treballarà en l’espectacle “Cadàver exquisit”
Aquestes són les companyies que tenen concedida residència a la Vela seleccionades dins la convocatòria de residències pel període gener-juny 2015.
Durant el mes de març s'obrirà una nova convocatòria de residències pel període juliol - desembre 2015

Pel que fa a la programació d'espectacles a la carpa, no començaran fins que no estigui tot el material escenotècnic instal.lat, tot i que ja hi ha previst un assaig obert per mostrar el treball en procés de la cia Dikothomia a estudiants d'institut (el 30 d'abril a les 12.30h).

L'Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu, continua mantenint el seu programa de residències de circ en altres espais d'assaig i fins al mes de juny hi treballaran les companyies Sebas, Zenhir, Escarlata Circus,
Florinda Fürst, En Diciembre, Filigranes, Dulce Duca i Toni Porcar
.

L’Estruch completa la seva oferta circense amb altres activitats de difusió com el Circ en família un cop al trimestre, conjuntament amb la XECC (el proper, l’11 d'abril a les 11.30h a càrrec de Tub d'Assaig), els “Tastets de circ”, activitats pedagògiques d'iniciació al circ per a estudiants de primària i secundària amb Tub d'assaig i la Cia. Sifó i les “Càpsules de circ” a l'EstruchBar a les 20.30h, 22.00h i 22.30h (el 6 de març amb Su è Giu  el 25 d'abril amb Pamela Democrito i el
6 de juny amb Jowy).

Durant el mes de març s'obrirà una nova convocatòria de residències pel període juliol - desembre 2015

Compartiu aquesta notícia