Dilluns 9 de març, sessió informativa sobre els ajuts a les arts escèniques del Departament de Cultura 2015

L'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC) i l'Associació de Professionals de Teatre per a Tots els Públics (TTP), amb la col·laboració del Departament de Cultura, organitzen una sessió informativa sobre les convocatòries d’ajuts al sector privat de les arts escèniques del Departament de Cultura per l’any 2015. La sessió tindrà lloc el dilluns 9 de març a partir de ls 10.30h a l'Arts Santa Mònica de Barcelona (Rambla Santa Mònica, 7).

Programa

Lloc: Claustre Arts Santa Mònica

10:30 h Benvinguda i presentació del nou sistema d’ajuts a les arts escèniques
10:45 h Novetats en les bases generals reguladores per a la concessió d’ajuts
11:15 h Presentació de les noves línies d’ajut transversals a les arts escèniques:

- Beques per a la formació i el perfeccionament (OSIC)
- Beques per a la recerca i la creació (OSIC)
- Subvencions per al foment de projectes i activitats dirigits a la creació, captació o increment de públics de la cultura (ICEC)
- Aportacions Reintegrables (ICEC)
- Subvencions per a la millora d’infraestructura i/o adquisició d’equipament per a empreses d’arts escèniques (ICEC)

Lloc: Claustre i Sala d’Actes Arts Santa Mònica, Sala d’Actes Palau Marc (Els assistents es separen en tres espais diferents segons el seu àmbit d’activitat)

12:00 h Presentació de les línies d’ajut específiques sectorials:

- Subvencions per a projectes de producció de teatre per un muntatge en concret (ICEC)
- Subvencions a activitats de teatre de caràcter professional (OSIC i ICEC)
- Subvencions a activitats de circ de caràcter professional (OSIC i ICEC)
- Subvencions a activitats de dansa de caràcter professional (OSIC i ICEC)

Es demana inscripció aquí

L'APCC completarà aquesta proposta amb una sessió pràctica sobre els ajuts del sector del circ, que tindrà lloc dimecres 11 de març a La Central del Circ, a les 11h.  A la sessió el gerent de l’APCC, Alfred Fort, explicarà de forma planera com omplir una sol•licitud, elaborar un dossier i presentar el pressupost per aquests ajuts.

Aquesta sessió és oberta a tots els professionals de circ, tot i que té l’entrada té un preu de 3 euros pels no socis de l’APCC. El pagament es farà en efectiu el mateix dia però també cal inscripció prèvia aquí

Els socis de l'APCC que vulguin demanar un ajut i necessitin un assessorament bàsic amb una gestora de circ especialitzada (Alter Circus, Circulant i Laia Alzueta) el poden demanar a l'oficina (apcc@apcc.cat, 93 356 09 31).

A més, el Departament de Cultura ha penjat a la xarxa el Vídeotutorial: Com demanar una sol·licitud de subvenció o beca al Departament de Cultura. El podeu veure aquí

L'APCC farà també una sessió pràctica adreçada al sector del circ, que tindrà lloc dimecres 11 de març a La Central del Circ, a les 11h.

Compartiu aquesta notícia