Aquest cap de setmana, omplim de Circ el Parc de la Ciutadella amb tallers, entrenament obert i espectacles de circ a la gorra

Aquest cap de setmana, el Parc de la Ciutadella s’omplirà de circ. Dissabte 18 d’abril acollirà l’acte central del Dia Mundial del Circ, d’11 a 14h. El Passeig dels Til•lers acollirà tallers de circ de descoberta i lleure per a nens i nenes, a càrrec de l’Ateneu Popular 9Barris i formadors professionals experimentats. El taller és gratuït, d’11 a 14h i no cal inscripció prèvia.
A partir de les 11h també es farà un entrenament obert a professionals i alumnes d’escoles de circ (majors de 14 anys), coordinat per l’Escola Rogelio Rivel. Les disciplines que s’hi podran veure i practicar són trampolí, verticals, perxa xinesa, equilibris i aeris. Els menors d'edat han d'anar acompanyats del seu professor de circ.
A les 12h i a les 13h l’artista i formador Jorge Albuerne farà la lectura del Manifest del Dia Mundial del Circ, que podeu llegir aquí.
Durant tot el matí hi haurà també un punt d’informació sobre els espais de formació i el circ de Catalunya.
L’acte i està organitzat per l’APCC i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (la XECC), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona.


I a partir de les 12h i fins les 20h, i tant dissabte com diumenge, el parc acollirà també cirnc espectacles de circ a la gorra, una manera de reivindicar la manca d’espais d’exhibició de circ i d’obrir la possibilitat que es pugui fer circ a la gorra a la ciutat de forma no problemàtica.
Les companyies que hi actuaran són Arritmados, Le fil qui chante, Microcirc, Penelope y Aquiles i Sonríexnarices . Hi haurà 4 espais d’actuació: dos al Passeig dels Til•lers, la Glorieta i enfront del Castell dels Tres Dragons. Els espectacles duraran entre 10 i 25 minuts i es faran diverses vegades al dia. De 14 a 16h no hi haurà actuacions.


Aquets any la celebració del Dia Mundial s’ha allargat des del 10 d’abril fins el diumenge 19 d’abril, amb un total de 60 activitats en 23 municipis, a càrrec de 100 companyies i entitats. Dins d’aquestes activitats trobem 44 espectacles, 100 funcions i 11 tallers per a grans i petits.
A la web https://diamundialdelcirc.wordpress.com/ es pot trobar tota la informació i els actes programats.
 

L’APCC i la XECC, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen l’acte central del Dia Mundial del Circ

Compartiu aquesta notícia