Terrats en cultura estrena temporada amb circ el 15 de maig

Mai havia imaginat que un dia veuria una obra de teatre al terrat particular d'algú que no coneixia de res, mentre el sol es ponia entre els edificis del Raval. Els responsables de tot plegat són l'equip de Coincidències, Isaias Fanlo, Lola Armadàs i Anna Piferrer, tres romàntics inquiets a la recerca de noves propostes culturals que van veure la llum en mirar al cel. A Barcelona hi ha 1.800 hectàrees de terrats que un dia van ser un centre de la vida comunitària i que amb els anys i la pèrdua de la noció de veïnatge han quedat en desús. D'aquesta suma de factors va néixer Terrats en Cultura, una proposta que fa de pont entre amfitrions que volen fer renéixer els seus terrats (i compartir-los amb més gent) i propostes culturals -teatre, música, poesia, circ...- que es puguin adaptar a aquests espais.


Els qui ho han viscut ja saben com de màgica és l'experiència, l'accés al desconegut, la proximitat amb l'acció que dóna més espais per descobrir. Ho explica, entusiasta, Lola Armadàs, que a banda de fer una crida als propietaris de terrats de la ciutat perquè s'animin a fer d'amfitrions, explica que la novetat d'aquesta temporada és que la majoria de propostes es faran dos dies en lloc d'un, i que per tant més gent podrà gaudir-ne.


L'any passat vam viure, entre d'altres, el comiat tragicòmic de Que vaya bonito, finalista en la categoria de millor espectacle als premis Max; les petites pors quotidianes de Marília Samper amb Petits monstres, i un concert en petit format de The New Raemon. El pròxim 15 de maig els terrats enceten temporada amb Acrometría, un espectacle de la companyia PSIRC, premi Zirkolika 2012, que va passar per l'última edició de Tàrrega i que ara es veurà a un terrat per ara indeterminat a Vallcarca. La programació continua amb un concert de música barroca a càrrec de Tobias Hume (29 de maig) i, un cop més, el Niño de Elche (5 i 7 de juny) i les seves combinacions de flamenc amb altres disciplines. Per continuar repeteixen amb la fórmula de Microdansa als Terrats -tres espectacles de dansa- que va funcionar tan bé a la passada edició. Hi sentirem també els fados de Névoa, i més teatre, dansa i música enfilada a deu terrats repartits per la ciutat fins a l'1 d'agost.
 

La proposta que fa de pont entre amfitrions que volen fer renéixer els seus terrats i propostes culturals fins a l'1 d'agost

Compartiu aquesta notícia