Alberto Feliciate impartirà un curs de Pedagogia de l'acrobàcia

El cap de setmana del 17 i 18 d’octubre La Central del Circ acollirà el curs Pedagogia de l'acrobàcia, inclòs dins del cicle Formació de Formadors que organitza l'APCC des de 2010.

El curs va adreçat a formadors de circ dels diferents àmbits, docents, educadors, animadors i monitors que utilitzen el cos com a eina i/o el circ com a eina educativa.
 

Els objectius del curs són:
- Conèixer els diferents tipus d'acrobàcia i aprendre a triar les eines correctes per traspassar la informació als nostres companys i alumnes.
- Realitzar sessions teòriques, visionats de vídeos i documentació, i sessions pràctiques.
- Comprendre el treball individual de recerca del moviment acrobàtic i definir eines per aconseguir-ho.
- Repassar tècniques de salts concrets que demanin els assistents amb antelació
 

Alberto Feliciate ha estat gimnasta esportiu i formadors de gimnastes, acròbata i malabarista i especialista d'acció. És formador des de fa 25 anys i porta més de 10 anys com a professor de l'escola de Circ Rogelio Rivel i actualment n’és membre de la Junta Directiva i de l'equip de Coordinació Pedagògica. Paral·lelament ha impartit classes de formador de formadors per a associacions de circ de Saragossa (AMZ), Alacant (Donyet Ardit), Bilbao (Flik flak), entre d'altres. És coordinador de l'equip de formadors d'acrobàcia de l'APCC des de 2012.

El curs té una durada de 12 hores i un preu de 60 euros (preu general) / 50 euros (socis de l'APCC, El preu reduït s’aplica també als socis de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i els formadors de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).

Continguts del curs:
1. Tipus d’acrobàcia
2. Preparació del material i planificació
3. La clase, el profesor i l’alumne
4. La recerca del moviment personal
5. Avaluació i exemples
6. L’acrobàcia al circ
7. L’acrodance
8. La lesió i la seva gestió
9. Escalfaments
10. Classe drobacia “clàssica”
11. Classe enfocada a les ajudes
12. Jocs amb acrobàcia

Els horaris seran dissabte 17 d’octubre de 10 a 14h i de 15 a 19h i diumenge 18 d’octubre de 10 a 14h.


L’oferta formativa d’aquest any en Formació de Formadors es tancarà l’últim trimestre de l’any amb el curs Didàctica dels equilibris sobre objectes, i anirà a càrrec d’Alvaro Guerrero, David Marfil “Txupi” i Joan Lluís Montero “Skate”, tots ells artistes i formadors de circ.


El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC.
 

Podeu fer la inscripció aquí

Compartiu aquesta notícia