El PP porta la prohibició del circ amb animals al Consell de Garanties Estatutàries

El Partit Popular (PP) ha portat aquest matí el projecte de llei per prohibir els circs amb animals al Consell de Garanties Estatutàries. El PP considera que la seva aprovació podria vulnerar la llibertat d’empresa que recull l’article 38 de la Constitució espanyola, així com altres articles relacionats amb la planificació de l’economia i les competències que té l’Estat.

La setmana que ve el Consell de Garanties rebrà la petició perquè elabori el dictamen sobre la constitucionalitat de prohibir els circs amb animals a Catalunya, i tindrà un mes com a màxim per a elaborar el seu informe.

Aquesta legislatura té els dies comptats -l’últim ple del Parlament serà els dies 22 i 23 de juliol- i serà clau el temps que tardi el Consell de Garanties perquè s’acabi aprovant o no una prohibició que van començar a impulsar l’any 2013 Josep Rull (CiU), Oriol Amorós (ERC), Jordi Terrades (PSC), Hortènsia Grau (ICV-EUiA) i Quim Arrufat (CUP).

Fonts de CiU creuen que amb una llei tan “simple” el Consell podrà resoldre el cas en “10 dies”, però altres fonts de CiU assenyalen que “mai” el Consell s’ha pronunciat abans de 15 dies i que podria passar de tot. Des de les files del grup de CiU al Parlament s’han escoltat també crítiques a la posició oficial del grup de prohibir els circs amb animals i s’ha demanat no tirar endavant aquesta reforma.

El passat 10 de juny es va reunir la ponència de la llei, set mesos després de les compareixences dels circs en què demanaven una regulació, denunciaven la discriminació dels circs i s’oposaven a la prohibició.

La ponència va aprovar per àmplia majoria incloure la prohibició per llei, a partir del 2017, de la fauna salvatge als circs i crear un observatori que estudiï la prohibició dels animals domèstics per reglament. Finalment, ERC i PSC van acceptar aquesta fórmula proposada per CiU i van pactar tirar endavant la prohibició aquesta mateixa legislatura, tot i saber que els terminis són molt justos.

Compartiu aquesta notícia